Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekvalitní reklamní cedule

Od: metjuf* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

řeším problém s reklamní cedulí. V jedné nejmenované reklamní firmě jsem si objednala přenosnou ceduli pro postavení na ulici před obchod. Prodejce mi doporučil určité cedule a já si z nich tedy vybrala. Cedule byla hodně drahá, ale jelikož jsem spěchala, tak jsem si jí obědnala.

Poté mi byla cedule dodána, byla však bez plastových zakončení (v katalogu plastové zakončení byli) a také jsem byla zklamána kvalitou provedení. Po 2. měsíci používání cedule poryvem větru spadla a kompletně se rozbila. To už mi nedalo a zašla jsem do firmy s tím, že chci ceduli reklamovat. Bylo mi řečeno, že reklamace nepřichází v úvahu. Po zdlouhavém jednání jsem si prosadila alespoň opravu cedule.

Hned první den po opravě se cedule rozbila znovu a celý proces se opakoval. Cedule je nyní značně neprofesionálně opravena a vypadá otřesně. Ve firmě mi bylo na jejich obranu řečeno, že jsem si nekoupila Mercedes mezi cedulema a proto musím počítat s touto kvalitou. Dále mi bylo řečeno že jsem si vybrala špatou ceduli, která není určena pro venkovní použití (celude byla tím samým člověkem doporučena).

Jak by jste tuto situaci řešili vy? Jaké mám v tomto případě práva? Osobně jsem z jejich přístupu zklamaná. Děkuji předem za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

5x

Jaká práva? Obávám se, že žádná. V první řadě objednávka - musím přesně vědět, co si objednávám, jaké to má vlastnosti a zda je to vhodné pro můj účel. A vždy písemně. Převzetím stvrzuji, že jsem dostal přesně to, co jsem si objednal. Mechanické poškození se obvykle nedá uplatnit jako reklamace. To, že cedule spadla, není vinou dodavatele. Je jenom na mně, jak si ji proto pádu zajistím. Oprava, předpokládám, že zdarma, se dá považovat za jakousi službu navíc, ať už je její kvalita jakákoli. A vím, že tenhle můj názor tazatelku neuspokojí.

tomasek*
hodnocení

2x

Ladinpraha má pravdu. Když jste si byla ceduli převzít (a asi i zaplatit), tak jste mohla namítnout, že nemá ta plastová zakončení a že se Vám nezamlouvá kvalita. Tím, že jste ceduli převzala/koupila, jste vlastně "souhlasila s jejím stavem". To, že cedule spadla, byl spíš problém v jejím zajištění a nedivím se, že se prodejce zdráhal to uznat jako reklamaci. To je jako kdybyste šla reklamovat auto poté, co jste s ním bourala... Že se uvolil to opravit (byť ne zrovna kvalitně), je spíš jeho dobrá vůle... Bohužel je to tak...

pohanka*
hodnocení

0x

Vyjádřím se jenom ke stabilitě cedule. Základna musí být pevná, stabilní, robustní, těžiště určitě dole. Pokud zafouká vítr a opře se do plochy tabule, musí stojan odolat. Pokud byl stojan jen tak, tak vyrobený, lehký, tak by bylo dobré zatížit nohy, nebo trubky, nevím co tam máte, cihlami, dlaždicemi apod.

doplněno 08.02.14 19:05:

To jenom pro příště, až budete kupovat třeba další ceduli, nechat si to postavit a opřít se o stojan, co vydrží, než se překotí. Samozřejmě by jste měla vyvolat určitě nějaký tlak a sílu, než by se reklama poroučela k zemi.

buss
hodnocení

0x

Když si všímám takových cedulí u obchodů, tak ve větru padají všechny. Dyť je to nějaká plocha, to by musely mít těžké podstavce, předpokládám, že byla aspoň ve tvaru A Také záleží na tom co jste chtěla, jak stabilní, aby to něco vydrželo. Co výrobce zaručuje, tedy co bylo ve smlouvě o dílo. Jakou kvalitu výrobce zaručuje? Prokážete doporučení? Práva máte dle OZ.

martin1965*
hodnocení

0x

Pošlete foto, pak se to může posoudit a poradit.

metjuf*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Potom co jste mi napsali toto budu brát jako ponaučení, že pro přístě si výrobek lépe prověřím. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]