Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si zase užít čtení?

Od: autom8 odpovědí: 8 změna:

Mám tu hodně knih, je mi přes 40 let, rád bych začal něco číst. Ale už dlouho nejsem schopen nic dočíst:( Jen si vybírám tituly, či nosím z půjčovny. Co to se mnou je? Dříve jsem byl schopen čítávat celé hodiny. Navíc u toho usínám:( Asi strach, že budu vyrušen či najednou nucen číst něco jiného.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Tak si zkuste dát pár dnů, třeba i měsíc, pauzu. Až dostanete zas chuť, tak si vemte jednu knihu (víc si jich neberte) a začtěte se. A když budete usínat, tak si zchrupněte. Však ta kniha neuteče. :)

tiffany*
hodnocení

2x

Prostě jste unaven, to je celé, i čtení chce jistý "trénink". Najděte si nějakou pokud možno humorně laděnou tenčí knížku a tu přečtete raz dva a hned dostanete odvahu na ty tlustší. Není mi jasné, proč byste se měl bát vyrušení a nucen číst něco jiného ... ledaže byste četl v práci :). To bych považovala za poněkud nebezpečné !

autom8
hodnocení

Nojo, únava i věk. Dnes dokončuji knihu, co jsem začal včera číst. Díky všem!

eulalie*
hodnocení

2x

Jsem na tom úplně stejně. Nesoustředím se na čtení... A to jsem hltávala jednu knížku za druhou. Přičítám to stresu. Bohužel je ho v životě více než dost...

laik*
hodnocení

0x

S tema knizkama z knihovny je to tezke. Clovek porad mysli na ten konec, kdy ty knizky musi vratit, jak uz se to blizi, ze to nestihne precist, ze to "musi" precist atd. Ten stres je strasny. Pujcoval bych si nejvyse jednu knizku a zadnou dalsi, dokud ji neprectu. Ja vim, je to tezke, kdyz v knihovne je takovych hezkych knizek, ale chce to byt silny a odolat pokuseni :)

Take uz nepatris mezi nejmladsi. Mas starosti s vlastnim zivotem jako kazdy clovek ve tvem veku a na cteni uz nemas takovou naladu jako kdyz jsi byl mladsi. Drive se unavis a trva ti dele se z te unavy vyhrabat. Proste telo se zacina ozyvat.

Pro zacatek bych zkusil omezit TV. Misto jednoho poradu, ktery pravidelne vecer sledujes, zkus si vyclenit tu hodinu pro sebe a misto toho si nekde v klidu a tichu v sedacce zacni cist tu knizku.

Jestli jsi jako jiny Cech, tak sledujes TV 4 hodiny denne a z toho je jedna hodina reklam a dalsi hodina az 2 jsou porady, na ktere by jsi se normalne nekoukal, protoze te az tak moc predem nezajimaji, ale kdyz uz pred tou TV sedis, tak se na ne kouknes, protoze jsi liny vstat a jit delat neco jineho (jako treba precist si tu knizku).

Samozrejme jako prvni si vyber knizku, ktera te opravdu zajima a nema moc stranek a da se tak v pohode precist i pro "zacatecnika" od zacatku do konce.

hodnocení

0x

Já jsem byla veliký čtenář. 3 - 4 knížky za týden. Nejen zhltané, ale i prožité a v hlavě uložené. Byly i takové chvíle, že jsem potřebovala doplést svetr, tak jsem pletla a četla současně. Četla jsem v tramvaji, ve vaně, na wecku, v posteli i u televize. Vždycky jsem měla někde nějakou knížku otevřenou. Buď otevřenou hřbetem nahoru nebo zavřenou. Bez problémů jsem se velice rychle zorienovala a přerušené místo jsem našla. Pak se začalo něco dít, nechala jsem si zkontrolovat oči. Dostala jsem brýle. Četla jsem zase, ale pomalejším tempem. A pak jsem nemohla. Po přečtení stránky jsem si uvědomila, že mi oči jedou po písmenkách, ale v hlavě nezůstalo nic. Že prostě myslím na něco úplně jiného. Že se špatně soustředím, nebo usínám. Je to smutné, ale je to tak. *plac*

ninuska
hodnocení

0x

Dobré na sostředěnost jsou např.čínské a japonské čaje,při těch zhltnete půl knihy ani o tom nevíte :) Ale každému zabírá něco jiného.

ctenarka
hodnocení

0x

já jsem dřív tolik načetla, už od dětství, až mě museli od knihy vyhánět, celý den, a ještě večer pod peřinou:)

a dnes.. skoro nic. maximálně kousek něčeho už známého. nejvíc z volného času mi ale sežere ten prokletej počítač :))

minulý týden jsem přečetla novou knihu po hooodně dlouhý době..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]