Bodové ohodnocení úrazu

Od: Datum: 07.02.14 15:28 odpovědí: 10 změna: 08.02.14 12:12

Dobrý den,stal se mi úraz na schodišti bytového domu a já bych ráda zažalovala majitele, protože chodiště nemá zábradlí, což je proti normě a tudíž vyhlášce. Nemám komerční úrazové pojištění. Lékař mi řekl, že si mám sehnat protokol o bodovém ohodnocení úrazu, že mi ho vyplní. Moje zdravotní pojišťovna mi však řekla, že nic takového nemají. Můžete mi poradit, jak takový protokol sehnat, nebo jak jinak mi lékař může napsat bodové ohodnocení?

Děkuji, Inna


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.02.14 18:30
avatar

to je divný že ho nemaj já měl pracovní ůraz ty vyřizuje kooperativa tak sem si tam zašel a paní mi na přepážce dala tiskopis který doktor vyplnil a pohoda

tiskopis se jmenuje posudek o bolestném

Ohodnoceno: 3x
 
Od: inna*
Datum: 07.02.14 19:16

A to nevadí, že nejsem u Kooperativy pojištěná?

Datum: 07.02.14 19:25
avatar

ten posudek o bolestným by měly mít i ostatní pojištovny

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.02.14 19:05
avatar
A na co vám bude hodnocení, kdyz nejste pojistena?
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.02.14 19:11
avatar

co bod to 120kč dle toho kolik dostane bodů se to spočte přidá se ušlej zisk a hurá s žalobou k soudu o náhradu škody

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 07.02.14 21:46
avatar

Dáble ty si to pleteš s pracovním úrazem a plněním z pojistky zaměstnavatele. Ona pojištění nemá! Takže jí nemá kdo vyplatit! Samozřejmě, že žalobu podat může, ale rozumný člověk se kvůli několika stovkám soudít nebude, páč náklady můžou dosahovat několik desítek, klidně i stovek tis...Jó něco jiného by bylo, kdyby se stala plně invalidní...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.14 10:47
avatar

já sem to dal jen jako příklad paní potřebuje formulář na bodový ohodnocení ůrazu s bodů se to převede na peníze přidá ušlej zisk a dle toho jestli to bude mít nákou cenu jak správně píšeš se usoudí jestli se bude mít cenu soudit či ne

ano můj formulář je na pracovní ůraz ale musí bít i podobný formulář na nepracovní ůraz

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.14 11:02
avatar

Já jsem teda žádný formulář nevyplňoval, mně prostě klinika pracovního lékařství napsala zprávu, kde uvedla počet bodů. Za rok mi psali druhou zprávu, kde taky uvedli počet bodů a prostřednictvím zaměstnavatele to dostala kooperativa. Jenže tady je rozdíl, že ona to nemá pracovní úraz a sama pojištěná není, takže nemá po kom žádat bolestné! Takže žádný formulář nepotřebuje, nemá kdo plnit! Náhradu může žádat možná po majiteli budovy, pokud na to přistoupí. Pokud ne, pak jedině podat žalobu k soudu, jenže to není zadarmo a pokud to neustojí, náklady pro ni můžou být likvidační! Takže je otázka, zda se vyplatí soudit kvůli několika stovkám. Každopádně ale může majitele oslovit a dohodnout se s ním mimosoudně, za to nic nedá.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: inna*
Datum: 08.02.14 12:12

Každopádně to chci zkusit, našla jsem si nenákladovou společnost, která má nasmlouvaný právníky a platím až procentem z vysouzených peněz. Právníci posoudí, zda má cenu do toho jít. Majitelem domu je obec a zachází s náma jako s póvlem. V domě není ani domovní řád, obec se prostě nestará. Povolili mi dát si do bytu plastový okna, ale už odmítli, abych si mohla náklady odbydlet. V létě se budu stěhovat, tak se těším, jak mi zamítmou žádost o úhradu nákladů na výměnu oken.

Od: inna*
Datum: 07.02.14 19:15

Chci zažalovat majitele domu, protože schody nemají zábradlí ( což je proti normě a vyhlášce) a na nich jsem si zlomila nohu. Proto potřebuji bodové ohodnocení úrazu.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.