Nejste přihlášen/a.
Snaží se váš zaměstnavatel, nebo i vy podnikatelé, snižovat náklady na spotřebu el. energie ve svých provozech?
zaměstnavatel absolutně nic, dost mě to štve. Máme kancelářské pozice a asi 3 roky jim trvalo pochopit, že se zbytečně roztahujeme na velkých prostorech, kde bycho mohli být na 2/3 až 1/2 ploše a o to platit méně za nájem, energie a provoz. Až snad loni jsme se jakš takš sestěhovali do menšího. Nešetří se nikde, jen na platech zaměstnanců, který nevalorizovali ani o korunu skoro 5 let. Okna profukují, teplo jde ven, nešetří se na ničem. Je ti dost ženských a řvou, kdyý je v kanclu míň jak 22 st. Osobně je podle mě přetopeno, ale co s tím nadělám. Podle mě to management neumí - tj. zaujmout postoj k systému opatření směrující k úsporám energií. Je ale fakt, že to v celkovém objemu nedělá asi tolik peněz, kolik by se odhadem zdálo.
Snaží se, fest se snaží. U všech vypínačů se musely vylepit cedulky ZHASÍNAT, není výjimkou, že někde z 10 zářivek svítí jediná a výměnu nechce nikdo schválit. Zažil jsem i to, že jsme na WC chodili 3 měsíce se zapalovačem. Z hlediska bezpečnosti práce je to místy na zavření. Nevím jestli provozovny nebo zodpovědných.
můj zaměstnavatel mi na můj nápad, zhasínat část provozu, kde se osm hodin nic nedělá a svítí se tam stejně jako tam kde se dělá celých 24 hodin, odpověděl " neřeš to, na to máme tuhle hromádku, dva míče za rok" . kdyby se zhasínalo i ve dne, kdy není venku zataženo a je normálně vidět, tak by jsme ušetřili podle mého odhadu půl míče ročně a nemuseli poslouchat, že nejsou peníze jiné věci, tím myslím na zaměstnance jako takové (nápoje,hygienické potřeby atd)
doplněno 08.02.14 11:06:myslím si, že po další faktuře za elektřinu se někdo probudí, protože ještě nedávno skoro polovina světel nesvítila. teď se všechna opravila a svítí úplně všechno
V podniku v Jičíně je pán,který je zainteresován výší premií na tom,kolik ušetří na topení.Výsledek?Lidi nemocní,do práce chodí nachlazeni a na hale 17 st.Ale teploměr oficialní na zdi ,která sousedí s kanceláří Prostě vše pro blaho pracujícího lidu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.