Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již dlouhodobě mě trápí zahlenění v krku, doprovázené občasným svěděním v uchu a mírnou rýmou. Hleny se mi vždy usadí za pravou mandlí a mezi nosohltanem, velmi obtížně se polykají a vykašlávají. Ucho mě svědí ale na levé straně. Několikrát deně kloktám vincentku ,teplou ji polykam po doušcích ,vyzkoušela jsem mnoho sirupu na odhlenění, ale nic nepomáhá. Potřabovala bych poradit,zda mám raději vyhledat pomoc lékaře, nebo si můžu sama pomoci jinou léčbou? Děkuji.
Vincentka je dobrá kromě jiného na bolest v krku při angíně. Pokud nepomáhá, zkuste ji vyřadit a kloktejte dvakrát - třikrát za den vlažnou osolenou vodu. Sůl rozpouští hleny. Zaměřte se na Vaši stravu, nejíte-li hodně mléčných výrobků. Máte-li je ráda a nechcete se jich úplně vzdát, pijte mléko a jezte mléčné výrobky jenom dopoledne. Opoledne a večer je nekonzumujte, hlavně ne na noc krupicovou kaši nebo teplé mléko s medem na dobré usínání. Na svědění v uchu nic konkrétně nevím, spíš jak si často a čím ucho čistíte. Přehnaná péče škodí. Určitě si uši nečistěte hluboko každý den a těmi štěrchátkami. To lékaři nedoporučují. Podívejte na epuls na článek ,,uši raději nečistit!,,. Každopádně pokud by to přetrvávalo a obtěžuje Vás to, běžte na kontrolní vyšetření na ORL, /ušní, krční, nosní/. Než něco zanedbat, raději zbytečně. Budete klidnější.
doplněno 07.02.14 10:25:vypadlo slovo: raději JÍT zbytečně
Vincentka sice může pomoci, ale to byste musela zastavit příjem jakékoliv hlenotvorné stravy. Pokud vydržíte pár dní na ovoci a zelenině, nejlepší je kysané zelí, váš problém se vyřeší. Taky je dobré brát nějaké lactobacily, pro vytvoření správné mikroflory ve střevě. Kysané zelí jich má ale dostatek, taktéž čistící účinky střev jsou výborné. Taktéž voda z kysaného zelí je vhodná. Takže celkově chce to vynechat živočišnou stravu, mouku, cukr atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.