Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak překonat strach ze změny?

Od: pinkeee85* odpovědí: 7 změna:

Zdravím ,

ráda bych znala názor nestranných lidí, kteří mě neznají na tuto věc.

Mám vystudovanou obchodní akademii, maturitu z EKO, ÚČE atd. Momentálně pracuji v jedné lisovně plastů v nepřetržitém provozu , ale rozhodně to není práce , která by mě naplňovala . Proto hlídám různé nabídky prací a zadařilo se , tudíž zítra jsem pozvaná na pohovor na místo prodejce partnerské prodejny T-Mobile. Začínám mít ale pochyby ... O sobě atd. Jestli když změním zaměstnání, zdali budu práci zvládat a nebudu např. vyhozena ve zkušební době atd. Tady je to přece jen jistota.

Myslíte, že bych měla odhodit strach stranou a udělat pro získání místa vše nebo raději zůstat u jistého zaměstnavatele?

Díky moc za veškeré názory

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jolaninka
hodnocení

0x

Možná by jste na sobě měla začít víc pracovat máte maturu dnes v lukrat.oboru ,učto- nevím z jakého jste kraje,ale o učetní je všude velký zájem. Rozhodně se nebojte změny čim víc praxe tim to pak bude jen a jen lepší.

3axel

též bych zkoušela to účetnictví. I když třeba v našem regionu je spíše převis nabídky :) účetních. Sama se proto obávám opustit firmu , kde pracuji již více let, ale mnohé věci mi zde nevyhovují.

hodnocení

0x

pěkný večer, já myslím, že je dobré hlídat si možné nabídky, když vás vaše současná práce nenaplňuje, kdo nic neriskuje, nic nezíská - já bych do toho rozhodně šla... jiná otázka je, jestli na vás budou čekat 2 měsíce, než vás současný zaměstnavatel propustí, toho bych se bála víc...

pinkeee85*
hodnocení

No čekat asi nebudou, doufám tajně , že by zaměstnavatel přistoupil na dohodu :)

hodnocení

0x

I když se říká, že účetnictví je takové "suché" a nezáživné, myslím si, že s vaším vzděláním byste se lépe uplatnila tam. Oni ti prodejci všech tel. operátorů musí mít "huby plechové", musí umět s lidmi manipulovat a dostat je, kam potřebují. Je to taková práce - kapku nefér, vím, že bych mohla nabídnout lepší, levnější řešení, ale přitlačím a povychvaluju to dražší. Tím je nepomlouvám, prostě to tak je, jsou k tomu školeni. Pusu nezavřít a mluvit a mluvit a zákazníka prostě ukecat. Aby vzal to, co oni chtějí.

Být ve firmě účetní, uděláte si své, jdete domů a nebolí Vás pusa.

S tím ukončením současného prac. poměru je to složité. Když podáte výpověď teď v únoru, budete volná až od 1. května. A oni asi chtějí nástup hned. Znám to z vlastní zkušenosti. Práce na lince, nevážili si nás, nadávky, stres, ale když jsem sehnala lepší místo a potřebovala odejít, nešlo to, až za 2 měsíce. Věděli, že tím mě nejvíc potrestají. Nový zaměstnavatel na mě tak dlouho čekat nemůže, u starého pak skončím a třeba zůstanu bez práce. Mají to dobře zařízené. Nakonec mi pomohla závodní lékařka, jsem diabetik, mám hypertenzi, což je pravda a tak mi napsala, že v tom podniku nejsou pro mě vhodné pracovní podmínky. A skončila jsem ze dne na den. Ale byly to nervy.

Přeji Vám rozumné rozhodnutí a kloudnou práci, která Vás bude bavit. Jaga.

laik*
hodnocení

0x

Pises, ze te to v soucasne praci nebavi, takze rozhodnuti, jestli hledat neco jineho (=odejit ze soucasne firmy) nebo ne, uz jsi udelala. Kdyz do te nove nabidky nepujdes, tak si to budes za par dni v soucasne praci vycistat.

Samozrejme, ze v nove praci za 3 mesice (zkusebka) byt nemusis, ale da ti to moznost pokusit se o neco jeste novejsiho, misto toho, aby jsi porad byla nekde, kde te to nebavi.

stirecek*
hodnocení

0x

Jestli jste mladá a bez závazků, buďte dravá! Obnáší to riziko, ale pokud nemáte děti, hypotéky...kdo nic neriskuje, nic nemá! Ve stáří si možná řeknete, plasty byla jistota, ale nic jiného...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]