Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sleva od ČEZ?

Od: babajaga® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, dnes mi volala paní, údajně z ČEZ. Nabídla mi, že nám firma nabízí pěknou slevu na elektřinu ve výši 21%. Zítra prý přijde jejich obch. zástupce a vše s námi sepíše. Odmítla jsem, manžel je zítra od 6 do 18 hodin v práci a já bez něho nic měnit nehodlám. Ona řekla, že pán jindy přijít nemůže, firma prý má pro celou republiku POUZE JEDNOHO OBCH. ZÁSTUPCE *ee* a právě zítra se bude pohybovat v okruhu mého bydliště. Byla jsem z toho paf - jediný chudák na celou republiku? A nějak se mi to celé nelíbilo.

Zítra tedy přijde pán. Nebudu s ním nic řešit. Jen bych ráda viděla na vlastní oči toho chudáka, který se sám a sám potlouká po vesničkách v celé České republice. Myslela jsem si, že dodavatel, pokud něco nabídne, osloví zákazníka dopisem, nebo mailem.

Zajímaly by mě Vaše zkušenosti? Stalo se Vám, že Vás oslovil někdo snad z ČEZ a pak přišel cesťák? Jak se choval, co nabízel?
Nic podepisovat nebudu, třeba to bude taškařice, kdo ví. *smich* Budu ráda,pokud se podělíte o Vaše zkušenosti. Dík a hezký večer. Jaga.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jaguško, když nám někdo zazvoní u dveří, vyžaduje můj manžel po něm občanský průkaz. Chlap většinou vyjede jak blesk. Někdy se chvilku hádá a vyjede až pak. A manžel za ním volá, aby si našel jiné povolání, že pak ho snad budou mít lidi rádi :)

Nic nepodepisujte a chlapa vyhoďte. Nebo mu vůbec neotvírejte.

hahanaj*
hodnocení

2x

Vůbec bych je domů nepouštěla .Je to podvod - u nás také chodí ale jsou ve skupinkách po 3. Zvoní u lidí, ale já jsme je hned vyhodila. Pokud sama něco chci měnit jdu si za tím a nejsem zvědavá na nějaké podomní nabídky.

hodnocení

2x

Asi tři týdny nazpět přišly ke mě domů dvě černý tlamy a tvrdili něco podobnýho - že jsou z ČEZu, chtěli vidět vyúčtování apod. Ty jeli odsud jak sáňky - byli od X-Energie. Stačil jeden telefon a odvezli si je policajti ( u nás je podomní prodej zakázán) a soused mi děkoval, protože je trošku jednodušší a už to měl podepsaný.

Není nic jednoduššího než zavolat na ČEZ a poptatse, ale pokud vím, tak jejich obchodní zástupce chodí jen na Vaše vyžádání.

iz*
hodnocení

2x

Překousnout zvědavost! Neotvírat! Nic neukazovat a nepodepisovat! Radi předem varovat i sousedy ...

uska*
hodnocení

1x

Jen na okraj. Nikomu bych do telefonu neřekla, že manžel nebude celý den doma. To je jako byste je pozvala - přijďte mne vykrást.

gamapolis*
hodnocení

0x

Za sebe doporučuji-rozhodně nic nepodepisovat.Nevěřím,že mají jednoho zástupce.

vlasatec*
hodnocení

0x
Z čez asi nebudou, ti jednoho zástupce určitě nemají.

jancak
hodnocení

0x

nepouštět do domu, neotvírat...jsou děsně vlezlí a nedá se jich zbavit

miklous*
hodnocení

0x
ČEZ před nedávnem sliboval slevu 20% při upsání se na dva roky.
Asi sází na to, že si lidi budou myslet, že ušetří 20% celkem a podepíšou. Až přijdou při vyúčtování na to, že se sleva týká pouze silové elektřiny, budou mít už smůlu... :( Vzala jsem si poslední výpis a kalkulačku a zjistila, že ve finále ušetříme pouze pár stokorun. To zase taková darda není, abych si zavírala smlouvou dveře k případné lepší nabídce. (Ne že by přišla - je to jen o pocitu)... M
doplněno 03.03.14 20:29: V posledních letech je vůbec "hon na zákazníka".
Po telefonu jsem dostala skvělou nabídku. Vybrali právě mě a umožní mi splácet až o 40% méně. No neber to! Paní měla velký problém pochopit, že nikomu nic nedlužím a proto nemám splátky žádné.
Mému bratrovi zase přišla poštou nabídka na super pojištění. Tak výhodnou nabídku nedávají jen tak někomu - jen těm nejlepším klientům. Četlo by se to skvěle, kdyby v té době nebyl bratr 8 let mrtvý...
...co dodat?! M
Osobně to řeším tím, že zrovna řeknu, že nemám zájem o žádné nabídky. Těm neoblomným řeknu, že na místě ze mě žádný podpis ani souhlas nedostanou, ať mi nechají materiály k prostudování a kontakt, že v případě zájmu se ozvu sama. M

beri49*
hodnocení

0x

Ono s těmi podomními či tlf prodejci se roztrhl pytel. Mám jich během týdne minimálně 2x u dveří bytů. Všechny vyhazuju, já bych si nejprve našel nějakou kalkulačku na netu, třeba financniradce.tn.nova.cz/...

a podle toho ti vyberu.

Rozhodně NIKOMU neukazuju poslední vyúčtování, ani fakturu, ani SIPO, co je komu potom, kolik jsem někomu zaplatil.

Oni jsou drzí, musíme být jetě DRZEJŠÍ ! :-D

cuca*
hodnocení

0x

Tesi me, ze nejste z tech lidicek, ktere dokazou nalakat na horentni slevy nejaci podvodnicci, teda v mnoha pripadech jsoh.

Ja temto energiim atd.nerozumim, takze ani za zlate prase bych nic nepodepsala.musel by mi poradit nekdo znamy, kdo tomu rozumi.

Schvalne prostudujte navrh smlouvy, zda je tamČEZ, ci je to zasterka, naschval si sezente na netu cislo na nejakou ČEZ linku a pana pozadejte o doklad, ze si to overite.

Rozhodne dejte vedet jak cucel.

A jedna moje historka z jineho soudku: jednou mi volala mi zprostredkovatelka jedne telef.spol. s tim, ze ma pro me vyhodny pausal.rikam ji:ja mam pausal, manzel a deti taky, co s tim budu delat?

A vite co ona na to? Nechte to doma jako pevnou linku!.ale to nesouvisi...:)

hodnocení

0x

sleva je jen na silovou elektrinu , takze podle tarifu si to spocitejne kolik teda usetrite , ktomu je to cez fix , takze smlouva na dobu urcitou s urcitou slevou a jestli pristi rok pujde silova elektrina dolu , tak vy zustanete s vyssi cenou nez ostatni. Je to na vas , ale ja je vyhazoval a nejvic jak borec strasne rikal manzelce , ze jsou z cezu a ze maji levnejsi elektrinu atd... tak vstanu (spal jsem po nocni) a cumim jak puk borec do oci rika , ze je z cezu a vizitka centropol , to bylo toco u dveri , az sousedi se chodili divat... od te doby neverim nikomu a nicemu

hodnocení

0x

Řekl bych, že tahle banda nebude mít s ČEZem nic společného. Vyrazil bych s nimi dveře už jenom za to lhaní.

hodnocení

Milí rádci, snad jsem ještě neviděla otázku, kde by se všichni tak vzácně shodli. Děkuji za váš čas a rady.

O té silové el. vím, nedali jsme si to. Člověk tím mnoho neušetří a na 2 roky je uvázaný a nemůže nic dělat, změnit dodavatele apod. A pořád mám uvnitř takový pocit, že to ČEZ nebude. Spíš někdo, kdo se chce přiživit.

Je jasné, že nebudu nic měnit ani podepisovat. Těm podomním ces´tákům nevěřím, přestože jsme malá vesnička, honíme jich od vrat tak 5 - 7 ročně. Ostatní nás asi zatím ještě nenašli. *:)*

Díky, Uško, za radu ohledně manželovy nepřítomnosti. Máte pravdu. Jaga.

doplněno 04.03.14 08:24:

Právě jsem volala na zákaznickou linku ČEZ. Obchodního zástupce toho jména, který má přijít, vůbec mezi zaměstnanci nemají. Takže kulišárna! Předpokládala jsem to, ani mě to nijak nepřekvapilo.

Ale pána si vychutnám. Budu vyžadovat jeho OP a identifikační průkaz. Smlouvu neukážu. Pak ho vesele pošlu do... pryč! Když je nefér on,mohu být i já. A s podobnými dareby nemá opravdu cenu si brát servítky! Škoda, že nemám psa! Co bych teď dala za pořádného irského vlkodava. To by musel být pohled, až by ti dva /ces´ták a pes/ pelášili od nás z kopečka dolů!

*smich*

hahalu

zkuste si zavolat na ten domluveny cas i mestskou policii, at si ho legitimuji :)

hodnocení

Dobrý večer, jen abyste věděli, jak to dopadlo.

Byla jsem včera připravena na obch. zástupce, pana R. Měl přijet ve 13 hodin. Nepřijel ve 13, ve 14, v 15, ani v 16. Až v 17,30 mi pípla SMS. Omluva: pán se nemohl dostavit, musel naléhavě do Prahy, omlouvá se, přijede další den ve stejný čas.

To lze pochopit, ale víte, co na tom bylo pikantní? SMS nebyla od JEDINÉHO CESŤÁKA PRO CELOU REPUBLIKU, pana R., ale, světe, div se, od nějakého pana K., o kterém mi nikdo nikdy neřekl. I telef. číslo bylo jiné. Já čekala pana R. Proto jsem odpověděla, že schůzku ruším z důvodu nedůvěry k nim. Dneska skutečně nepřijel nikdo.

Poslala jsem na ČEZ mail se jmény obou kujónů. ČEZ mi asi za 2 hodiny odepsal, že tato jména skutečně mezi jejich zaměstnanci nefigurují.

Cožpak, já z toho mám srandu, na vesnici mám aspoň trochu povyražení. Horší to mají ty naivní babči či dědové, kteří uvěří, podepíší a...je malér.

Dneska v té podělané době nemůže člověk věřit vůbec nikomu, snad pomalu ani sám sobě. Natož panu R. či panu K. Dobrou noc. Jaga.

Jste šikulka, Jaguško, tak se hezky v klidu vyspěte, dobrou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]