Nejste přihlášen/a.
dobry den,mam 3 leteho kluka a od malička trpi bolenim břich při kakani.jako miminko si natrhl zadeček a od te doby když se mu chce kakat tak to zadržuje.krouti se a na nočnik ani zachod ho nedostanu.čurani nam problem nedela ani na nočnik a dokonce si i sedne.dokaže to zadržet i 4 dni a pak na stolici velkou jako dospeli človek.doktor nam radil hodne pit a jist hodne vlakniny a dokonce nam dal i detske projimadlo,nepomaha nic.myslim si,že to je psichycke.prosim o radu co mam delat.dekuji.
Pěkný večer, zkoušela jste ho posadit na záchod nebo nočník a celou dobu ho uklidňovat a držet? Určitě je to psychického rázu, ale nesmíte dopustit, aby Vás tříletý špunt řídil a rozhodoval. Ve školce mám holčičku (3,5), nechtěla na záchod, bála se té černé díry, tak jsem ji tam posadila, ona se kroutila, natahovala, záchodu se ani nedotkla, ale nepustila jsem ji (samozřejmě za opakovaného ujišťování, že se nic neděje). To se stalo jednou, podruhé, a pak sama na záchod začala chodit s úsměvem a v pohodě. Další holčička (3) doma hází jídlo na zem, když ho nechce, ve školce si to nedovolí, protože ví, že s kolegyní nepovolíme. Zdánlivě to spolu nesouvisí, ale všechno je to o důslednosti. Buďte trpělivá a milá, ale důsledná. Nenechte se odradit vztekáním, že nechce. Defekace na záchodě je pro dítě velmi důležitá, hlavně pro budoucí chování v kolektivu.
Já vím, že tři roky je už dost ale když jste to nevyřešili dosud a chlapec má z vyprazdňování trauma, dejte mu plínu a párkrát ho nechte vykakat do ní, v klidu mu pak osprchujte zadeček ale říkejte mu, že už je velký kluk a že všichni kluci chodí na WC. Druhá možnost je dát mu hned ráno vypít teplý nápoj a za čtvrt hodiny posadit na WC, neměl by vůbec tlačit, zkuste mu dát knížku na prohlížení. Není to jen váš problém, znám více dětí co jim vyprazdňování činí stejné problémy, kamarádka lékařka říkala, že už samotné posazení na nočník nebo wc nutí dítě namáhat svěrače a děti se brání. Hlavně klid a pravidelnost, za 4 dny je stolice vyschlá a vyprázdnění musí bolet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.