Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již poněkolikáté jsem narazil na výrobky potravin v Kauflandu, které byly přelepené bílou etiketou s nějakým kódem, často jsou tyto výrobky v akci.
Nevíte někdo k čemu má tato etiketa spojitost náhodou?
Přikládám fotografii.
Děkuji
Podle aktualizovaného čárového kódu kasa (a systém) pozná, že jde o akční (či jinak výjimečný - třeba s blížícím se končícím datem doporučené spotřeby) výrobek, správce databáze tedy nemusí měnit cenu původního kódu na nižší a po akci zpět na vyšší, jen zadá do databáze nový kód s datem ukončení platnosti, který se po akci sám z databáze vymaže.
Alespoň takto mi to bylo vysvětleno...
@miki + @ohneta: no tak mi to bylo vysvětleno špatně, kamarád z Tesca si asi hrál na chytrého, omlouvám se za matení tazatele a díky za poučení, holt, člověk se učí celej život...
Hope mýlíš se. Je to bezpečnostní prvek proti zlodějům, pokud bys s ním chtěl projít přes kasy, budeš pípat a ostraha tě vysvleče do trenek
@hop tak je možné, že třeba v Tescu mají podobné, které slouží k tomu účelu, ale v KFL mají jiný účel.
Chápu to tedy dobře, že je jednodušší nalepit na výrobky nový kód, kterému je přidělena nějaká třeba akční cena?
Pokud by na pokladně přejela pokladní ten druhý stálý kód, co by se stalo, nebo kdyby po akci přjela zase ten nový akční kód? Moc mi to nejde do hlavy
Děkuji
ty akční samolepky mají všichni, zpravidla mají jinou barvu (žlutou). Rozsoudil bych to podle samotného kodu. Po jeho sloupnuti se ukaze, zda je z druhe strany neco jako tisteny spoj do spiraly nebo je to jen papír a pak má @hop pravdu
osobně se přikláním k tomu, že je tlustější a je to víc než jen EAN na papíru
Kaufland takto zabezpečuje zboží.
Pokud by se jednalo o kod měnící cenu, museli by přelepovat ten starý, aby nedošlo k tomu, že na pokladně pípne ten špatný. Nebo by museli ten starý kód škrtnout.
Já byla ve více Kauflandech. Jeden je poblíž míst, kde bydlí nepřizpůsobivá a diskriminovaná menšina a zboží je tam takto "označeno" hodně. Opravu bych to nečekala na každé sladkosti za 15,-. V jiných Kauflandech jsem na to nenarazila (nebo aspoň ne v takové míře.
Docela mi to vadí, právě třeba v případě, že chci třeba čokoládu někomu dát. Ano, nebrání to tomu, ale je to takové... nepěkné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.