Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba paliva lodi

Od: ringo® odpovědí: 15 změna:

Prosím o odhad kolik paliva sežere tahle loď? A na co to jezdí? Díky

výtka
Upozornění od sys hejkal 10. 04. 2014 01:56:49

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak to bude mit normalne zavesne motory na bezolovnaty benzin, ne? Urcite zvladnou i E85.

doplněno 05.02.14 20:48:

Jo a spotreba. To zalezi, co to ma za motor, o jakem vykonu.

Rekneme 100 koni, hodinu pod plnym plynem, 40-50 litru? Ale muzu byt uplne mimo.

doplněno 05.02.14 20:50:

Aha, uz vidim, ze to ma motor 10-15hp. Na to sem se pred tim nekoukl. To pak za hodinu podle mne sezere prd. 8 litru na plny plyn mozna?

hodnocení

Na 100 km?

Na hodinu.

Na 100km to bude 3x-4x vic.

Ale jak rikam. Je to superextramegahruby odhad.

hodnocení

Takže cca 36 kč za litr, to je skoro 300 Kč za hodinu jízdy? To se mi zdá dost!

Tak to sem odhadl pro jizdu pod plnym plynem. Kdyz budes jen tak popojizdet, spotreba pujde dolu. Ale samozrejme ujedes za stejnou dobu mensi vzdalenost.

Ale vem si, ze zatimco treba auta pred sebou tlaci vzduch, tak lod tlaci svoji ponorenou celni plochou vodu, ktera ma 1000x vetsi hustotu.

Takze spotreba nizka nebude.

doplněno 06.02.14 12:58:

No, spis jenom 770x, aby me nekdo nechytal za slovo, ale o to nejde. Stale je to prekonavani velkeho odporu.

fido*
hodnocení

0x

abych byl v obraze:

za tech třeba 9.500 mám co? pujčení lodi nebo cena včetně paliva? A to řídíte sami nebo máte kapitána?

Pokud jedete sami, co na to potřebujete za "odbornost"?

hodnocení

Půjčení lodě bez paliva a kapitána. Nepotřebujete nic. Naučí vás to řídit za 10 minut.

fido*

a to si jezdíte kam chcete?

Takže cena + palivo

A jak akde se tankuje? Asi ne někde u shelky

hodnocení

Po Baťově kanále kam chci... vše je zařízeno v přístavech.
3axel

nedávno mě známej, co je často na moři, poučil, že loď prý nejezdí :)

hodnocení

Stále někdo neví přesnější odpověď?

pujcovna-hausbotu@seznam.cz
603 945 203
Pan Súkup
Volejte, mejlujte...
doplněno 10.04.14 02:09: Tato osoba je uvedena v kontaktech, mohla - měla by vědět základní i bližší informace.

figurek*
hodnocení

0x

odkaz se mi sice nezobrazil, ale podle toho co píšete, dostanete loďku s rychlostí do 10 km/h. To vypadá na výkon motoru 1-2 kW. Motory s takovým výkonem jezdí na normální benzín (jak jinak taky) a odpolední projížďku vám bude stačit pár litrů.

doplněno 10.04.14 20:06:

poslyšte vy znalci. Viděli jste někdy baťův kanál? Baťův kanál je trochu větší meliorační strouha, šířka 6-10 metrů, hloubka 0,7-1 metr. Jakou rychlostí chcete po něčem takovém jezdit? V lodi se silným motorem se v lepším případě přerazíte sami, v horším případě přerazíte někoho jiného.

Rada pro tazatele : nejdříve si půjčte normální loďku s akumulátorem a elektrickým pohonem. Dostanete ji v půčovně ve Veselí.

výtka
Upozornění od sys hejkal 10. 04. 2014 01:57:24

hodnocení

to sem udělal, ale spotřebu nenašel.

hodnocení

Tak už po dovolené. Kdyby to ještě někoho zajímalo, tak motor s výkonem 15 /teď nevím čeho/ žere cca 1 litr za hodinu při optimálním výkonu 3000 otáček. Za celý týden jsme projeli 28 litrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]