Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol od vietnamců = zhoršení zraku?

Od: petrkess* odpovědí: 8 změna:

Kdysi jsem měl nějaké problémy, a kupoval jsem si alkohol v nedalekém vietnamském obchodě. Víno, údajně ze Španělska za 49 KČ (nevěřil jsem, že je ze Španělska..) , a placatice Ginu.

Bylo to asi v roce 2009-2010.

Když dumám nad tím, proč mám zhoršený zrak, napadá mě tohle. Alkohol mohl být různého původu. Podobně jako falešné cigarety, které vietnamci vyrábějí a prodávají. Viz. televizní zpravodajství.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Víno od Vietnamců bude zhruba stejně kvalitní jako maso z kafilérky. Metyl v nem asi nebyl, ale nějaké jiné chemikálie v nadlimitním množství tam být mohly. Pravděpodobně nějaké stabilizátory, možná i jiná svinstva. Gin to stejné.

Alkohol může zrak zhoršit, chová se v organizmu kysele a je to defakto jed. Protože prokazatelně ničí nervový systém, může těkající zrak s tímto souviset. No ale stejně účinkují i různé tzv. léky a jiné chemikálie, nelze říct jistě, že je to tím nekvalitním alkoholem. Jsem si jistý, že by se to dalo zlepšit úpravou stravovacích návyků, ale takhle obecně bez informací nelze říct, jakým směrem. Btw. na kvalitu zraku má skutečně vliv pouze složení stravy - oči se lidem velmi silně kazily odjakživa i když ještě nebyla televize a počítač. Stejně tak jsou pouze stravou způsobeny různé typy zákalů a jiné oční problémy samozřejmě s výjimkou popálení sítnice nějakým vnějším zdrojem záření.

hodnocení

2x

:-D Uvědomujete si, že to už je 5 let? Tedy o 5 let jste starší. Kolem čtyřicátého roku života se každému člověku začne horšit zrak. Dalekozrakost, krátkozrakost, barené rozlišení, zhoršené vidění za šera, delší doba k zaostření. A také se zkrátí ruce. Oči dobré, ale ruce jsou krátké. No a v této době je velmi dobré navštívit očního lékaře. Jen se podívat, jak vypadá on a on vám změří tlak v oku, posvítí do oka a koukne na oční pozadí. Když se bude dařit, usměje se a řekne: Za rok nashledanou, při potížích ihned." Sestra se usměje a řekne:"Prosím 30kč a nashledanou." Vy budete mít klid a nebudete muset číst řeči o alkoholicích. :-D

petrkess*
hodnocení

No ale mě je 26 let, ne 40.

laik*
hodnocení

0x
Co znamena "zhorseny zrak"? On je asi rozdil napr. kratkozrakost a ztrata citlivosti ("castecna slepota"). Co ti na pricinu horsiho zraku rika ocni lekar? Nemas nejakou jinou vadu, ktera nesouvisi s pripadnym minulym pozitim mensiho mnostvi metanolu z alkoholu pochybne kvality?
petrkess*
hodnocení

Jsem krázkozraký. Třese se mi zrak.

Jinak žádný zákal tam není.

mirka1
hodnocení

0x

Spíš bych řekla, že s přibývajícím věkem se vám zhoršuje zrak, jako každému. Můžete mít šedý zákal, či jinou oční vadu. Přijde to docela rychle, a nezbyde vám nic jiného než jít k doktorovi a operace. Kdybyste pil nějaké svinstvo, tak myslím, že byste to poznal hned , anebo hodně brzo.

hodnocení

0x

No, pokud jsem informován správně, tak víno se sice šidí jak se dá, ale metyl do toho nedávali nikdy, ono taky není důvod. Metyl lili do tvrdého alkoholu (pálenek) aby to mělo ,,grády´´. Takže z vína pravděpodobně neoslepnete, u ginu už to riziko je - obzvláště pokud není kolkovaný, ovšem nějak se mi nechce věřit, že by někdo měl tu drzost to ještě teď prodávat.

stirecek*
hodnocení

0x
Zrak by se zhoršil hned, na az za 4-5 let...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]