Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přinutit víc učit?

Od: lenoch odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Neznáte prosím něco motivujícího, co by mě přimělo více se učit? Dobré známky a ohodnocení mám ráda a při špatných jsem naštvaná, ale k učení se ne a ne přinutit. Kolikrát mě štve, že třeba spolužačka, která je daleko méně inteligentní než já (nechci si fandit, ale je to pravda) , tak má lepší známky díky tahákům a opisování. Pak se i chápu, že se mi do učení nechce. Přitom o svoé budoucnosti často uvažuji. Když danou látku umím, jsem klidnější a mám i radost. Ovšem nevím jak se přinutit. Takže učení odkládám a nakonec na něj nezbyde čas. :D :D Nevíte něco co by mi pomohlo? :D Vím, je to hlavně v mé hlavě si lenošení prostě odříct :D Ale kdyby bylo něco... :D Poraďte prosím a hlavně neberte tenhle příspěvek moc vážně - komentáře typu "tak běž pracovat když se ti nechce učit" nebo "někde v Africe by byli rádi kdyby mohli chodit do školy" prosím nepište :D chápu že tohle není opravdový problém :D díky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj:)Znám...Motivující je právě ta představa,že jednou z tebe bude např.právnička,lékařka,inženýrka...Budeš mít daleko vyšší finanční ohodnocení než ti "lenoši,"budeš mít práci,která tě baví,budeš mít úctu a respekt,atd.,atd.Je to málo? ;)

lenoch
hodnocení

To si taky pořád opakuju. Jenže jsem na gymplu a nevím kam pak jít, takže konkrétní představu práce nemám...proto asi není ta představa pro mne dost reálná :( ale děkuji :) :)

hodnocení

0x

Všechno je to pouze o vůli. Když se nedonutim se učit,nedonutím si ani dodržet to čím jsem se motivoval. Vlastní zkušenost

lenoch
hodnocení

a něco co pomohlo?

cuca*
hodnocení

0x

Proste si musis uvedomit, ze to delas pro sebe, je to asi klišé, ale pravdive..vis co nam rikala mamka? Ucte se at neskoncite "u prasat" (pracuje v ZD) jako ja. :)no i tuto práci bych pri dnesni mire nezamestnanosti brala, ale to nemohla tehdy vedet.

Cim lepsi znamky budes mit, tim lepsi sance na vysokou skolu.hlasi se tam casto mnohem vic lidi nez berou.no a az se rozhodnes kam bys chtela jit a zjistis, že se svym průměrem se tam uz nejspis nevtesnas? Co pak? Pak uz pozde "BYCHA" honit.

tiffany*
hodnocení

0x

Hmm... mně zvláště zaujala poslední věta Vaší otázky - "není to opravdový problém"... a já dodávám, zatím, protože problémem by to být mohlo (prokrastinace :). Zatím Vám vše relativně slušně vychází, resp. prochází, takže opravdu, no problem. Jenže čas utíká jako voda a zpátky se nikdy nedá vrátit. Takže, možná by to chtělo zjistit, třeba v nějaké poradně, jakých je dnes všude dost, jaká profese by Vám seděla a pak se dát do práce, s motivací, kterou dobře popsal někdo nade mnou. Také se můžete poradit s někým blízkým, rodiči, příbuznými, nebo získávat poznatky o profesích i třeba na internetu apod. Zřejmě jste nadaná, ale nevyhraněná a to skutečně je vždy tak trochu problém, protože všechno prostě studovat a poznat nemůžete :). Ještě jedna zcela obecná rada, měla byste se naučit vypořádávat se s úkoly a povinnostmi, to se Vám bude hodit v životě i v jakékoliv profesi, kterou jednou jistě budete vykonávat. Hodně štěstí.

lenoch
05.02.14 16:29
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]