Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych poprosit pokud by mi někdo vysvětlil, jak je to s pokutami, úroky z prodlení atd. Vím že pokuty od fú, zp, ossz jsou daňově neuznatelné.
Ostatní uznatelné po zaplacení. Ale nejsem si jistá jak zaúčtovat např. úrok a penále z prodlení od pojišťoven, obch. partnerů.. Když přijde doklad s vyčísleným penále mám zaúčtovat nedaňově a až po zaplacení přeúčtovat do daňových nákladů? Nebo rovnou daňově a potom vyjmout nezaplacené?
A jak je to s poplatky a penále od vymáhacích agentur (pokut pojišťovna předá agentuře a my platíme už jí)?
Pokud si např. agentura naúčtuje poplatek za vymáhání, vyřízení atd. mohu účtovat na 544 nebo raději hned nedaňově 548? V tomto případě se už nejedná o smluvní pokuty? Moc děkuji pokud by mi s tím někdo pomohl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.