Nejste přihlášen/a.
zdravím, mám v plánu si udělat živnostenský list na volnou živnost (nákup zboží za účelem prodeje) a zajímalo by mě jak vést učetnictví neboli přehled o nakoupeném zboží a pak dálem prodaném zboží?
Bude to pouze vedlejšák, s tím že samozřejmě chci dodržet zákon s tím, že maximální výdělek vidím okolo 3 tisíc měsíčně...
Stačí si schovávat faktury o nakoupeném zboží a účtenky jak dále zboží prodám dále, plus někde evidenci (např. excel) co jsem nakoupila, za kolik jsem to prodala a mít k tomu ty učtenky a faktury a nebo to je složitější a chce to učetní?
Přijmy za rok samozřejmě zdaním s tím že si na pomoc požádám účetní, ale stačí ta učetní až na vyplnění dan. přiznání a nebo je potřeba jí mít neustále..?
Díky za odpovědi
Já jen připomenu, že na operační systém (Windows) i software (Ms Office) budete potřebovat komerční licenci (nepostačí verze Home nebo studentská).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.