Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet nemocenské

Od: zabicka13 odpovědí: 1 změna:

Ahoj,

mám na Vás prosím dotaz. Jsem zaměstnaná od 1.10.2013 do současné doby, předtím jsem rok byla nezaměstnaná, resp. jsem pracovala na živnostenský list příbuzné osoby. Můj dotaz zní, jak se nyní bude počítat nemocenská, když půjdu marodit? Ve výpočtu je hrubá mzda za posledních 12 měsíců, ale já oficiálně pracuji teprve od 1.10.2013.

Děkuji mnohokrát.

Zabicka13

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Rozhodným obdobím pro výpočet nemocenského bude doba 1. 10. 2013 do konce měsíce předcházejícího nemoci. Náhrada mzdy za nemoc v prvních 2 týdnech se vypočte z průměrného výdělku za předchozí kalendářní čtvrtletí.

Kdybyste onemocněla např. 5. dubna, počítala by se náhrada mzdy z prům. výdělku za 1. čtvrtletí. Rozhodným obdobím pro výpočet nemocenského by byla doba od 1. 10. 2013 do 31. 3. 2014.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]