Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
chci se zeptat ,zda máte někdo zušenost se zubními implantáty na bezzubou horní čelist.Případně jakou máte zkušenost se zacvakávací protézou.Zajímá mě vše,o co jste ochotni se podělit. Jak bolestivý výkon je,jak dobře to drží,jak probíhá celá akce u lékaře,kolik je potřeba návštěv,popř. kolik to stojí. Děkuji
Prognosa na zubni implantaty v horni celisti je vseobecne mene prizniva nez v celisti dolni.Zalezi na veku, stavu kosti a velikosti celistnich dutin.Samozrejme i celkovem stavu pacienta.Da se o tom napsat cela kniha a zpusobu a materialu, kterych se pouziva je take hodne.Vse podle ceny, kliniky a zeme, kde si to nechate delat. Samotny vykon je nebolestivy a provadi se v mistnim znecitliveni. V USA muzete dostat i narkozu.V Cesku to neni bezne. Cena? Od 50 000:- a vyse. Trvanlivost nad dele nez 5 let vam nikdo nezaruci.
Andycibulka, asi si děláte legraci a nejste zubař. Mám tento případ skoro v rodině. Jedná se o tři "zadní" zuby na jedné straně horní čelisti a dva na druhé. Neumím je pojmenovat, já zubař nejsem, ale jsou to "stoličky". Už to trvá skoro rok, protože do dásně napřed dali něco z prasete, aby kost dorostla a to trvá hodně dlouho. Bolelo to jako ďábel. Ne při zákroku samém, to bylo umrtvené, ale pak celá tvář modrá, jíst se nemůže a bolí to asi týden. Napřed se dělala jedna strana a pak druhá. Najednou to nejde. Jeden implantát vyjde kolem dvaceti tisíc. A rozhodně to není na pět let, ale na celý život. Tedy pokud je to správně udělané odborníkem. O zuby se samozřejmě musí dále pečovat.
doplněno 04.02.14 18:33:Nechápu, proč jste napsal, že v Česku se podobný zákrok neumrtvuje. Já sama si chci také nechat udělat tři zadní zuby, takže se o tento problém dost zajímám. A mluvím o implatátech, ne o nějaké nalepené protéze, která se každý večer vyndavá. Ta asi nebolí, protože se udělají pouze obtisky a vyrobí se vyndavací protéza. Tak tam se skutečně nic neumrtvuje.
A jak tazatel píše, jedná se mu všechny zuby v horní čelisti. Za padesát tisíc bude mít dva a půl zubu.
Nejlepe bude, kdyz jsi jeste jednou, anebo vicekrat prectete moji odpoved. Asi krome zubu mate problemy i s ocima.
No dobře, jenom jsem přehlédla to místní znecitlivění. Ale o pouhé znecitlivění nejde. Dostanete injekci hodně silnou, jde o umrtvení na několik hodin. A Vaši odpověď jsem si právě vícekrát četla, a promiňte mi to, není to tak, jak píšete. To že záleží na stavu dásní a stáří pacienta, to by mi jako odpověď vůbec nestačilo. A v narkóze se to dělá i u nás. Záleží na klinice a na tom, na čem se dohodnete s Vaším lékařem a co si zaplatíte. Nebudu se tady dohadovat proč, to snad víte.
doplněno 04.02.14 19:06:Od padesáti tisíc výše, nic neznamená. Nepíšete, jestli by měl stát jeden zub padesát tisíc, nebo všechny. Jako odborník jste si měl dát s odpovědí větší práci. Tohle byla povrchní, a nic moc neříkající informace.
Beru omluvu. Pro uplnost : v celistech se nedava vsech 32 implantatu, jak si mozna myslite, ale pouze 4 + 4. Tedy nahore 4 a dole 4. Pres to se udela pevny mustek, ktery zuby nahradi. To je velmi strucne vse.
Vím, že se nedává 32 implantátů, ale o tom jsme tady ani nemluvili. A opravdu jdou udělat tři implantáty na levé straně a dva na té druhé. Vše v horní čelisti. Přední zuby jsou v pořádku, takže není nutnost žádného můstku. On se tazatel ptal, jestli někdo nemá vlastní zkušenosti, nebo v rodině. Já mám, tak jsem odepsala co vím. Ale stejně by mne zajímalo, proč jste řekl, že tento zákrok žádný lékař nezaručí na víc, než pět let. Já zase vím, že to má být trvalý a doživotní zákrok. Asi jste myslel, že se zlomí ten můstek, jinak tomu nerozumím.
horní čelist udělají tak za 170 K, komplet za 350 K. Jeden implantát skutečně stojí asi 20 K. Na celý život to není ani omylem, záruka se dává na deset let, ale při správné péči implantáty vydrží mnohem déle. Může se kolem nich rozpouštět kost, pak se přeoperují. Doporučuji nešetřit a nevyhledávat pokoutní "experty". Optimální korunka je metalokeramická.
K těm cenám. Jeden zub se dá pořídit za 15 tisíc u skutečného profíka, který ty zákroky dělá často, navtěvuje i různé zahraniční semináře, školí mladé zubaře. Tohle je důležité - nejít k někomu, kdo se v tom moc nevyzná. Jsou i zubaři naprostí patlalové a přesto nemají problém si vzít za fušeřinu nechutné peníze. V tomto případě je lepší dát spíše na zkušenosti, často neplatí vyšší cena = vyšší kvalita. Pokud je kvalitní porézní titan, zaroste do kosti a při správné údržbě vydrží prakticky neomezeně. Správnou údržbou myslím pořádné čištění včetně čištění speciálními celoplastovými mezizubními kartáčky. O takovém zubu prakticky nevíte. Ale když se to provede špatně, může se to zanítit, viklat, bolet, prostě hrůza.
S kompletními náhradami nemám zkušenost vlastní ani z příbuzenstva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.