Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování vlakem v Polsku

Od: kazbunda odpovědí: 2 změna:

Máte někdo PRAKTICKOU zkušenost s polskými železnicemi? Potřebuju koupit jízdenku i s kolem (a dokonce i se psem!) nočním rychlíkem od českých hranic až k polskému Baltu. V Čechách musím mít do většiny rychlíků místenku na kolo.

Polské železnice mají několik společností, které si asi dělají naschvály, takže jízdenka od jedné společnosti nemusí platit u jiné... Mezinárodní jízdenka z Čech např. do Gdaňska je ovšem relativně velmi drahá, v Polsku koupím podstatně levněji. Dva průvodčí v Polsku mi řekli, že takovou jízdenku mi prodat nemohou, protože ve svých automatech mají jen regionální jízdenky, totéž mi řekla pokladní na nádraží v Klodsku. Znamená to zřejmě, že určité společnosti provozují jen určité regiony, ale nebudu přece kupovat jízdenku v každém regionu zvlášť a navíc někdy v noci. V civilizovaném světě by neměl být problém koupit vlakovou jízdenku pro přejezd státu od hranice k hranici, zatím ale nevím KDE konkrétně:))

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mezinárodní rychlíky provozuje podle mě jenom PKP. Regionálních drah je tam opravdu víc ale licenci na mezinárodní dopravu má jen PKP. Ceníky "civilizovaných " zemí umožňují nákup jízdenky v přímém vlaku ze zahraničí u průvodčího bez přirážky. Liší se jen postup - u nás stačí počkat až průvodčí příjde zatímco jiné dráhy požadují aktivní přístup cestujícího = ten musí průvodčího vyhledat a o jízdenku se přihlásit.
Nejlepší bude si najít web polské železnice a na podmínky přepravy kol a psů se raději přesně informovat.
kazbunda
hodnocení

Nechci mezinárodní jízdenku, protože je zbytečně drahá a můžu ji koupit i v Čechách. Průvodčího v polském vlaku musím aktivně vyhledat, ale on mi tu jízdenku v příhraničí stejně neprodá, prostě proto, že ten jeho automat na jízdenky mu to nedovolí, nemá tam takovou možnost, ale pouze jízdenku pro příslušný region. A na přesnou otázku i odpověď z webu polských železnic bych měl asi dobře umět polsky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]