Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepoctivý truhlář-co s tím

Od: salim123 odpovědí: 14 změna:

V říjnu minulého roku mi kamarádka poradila"schopného"truhláře.Ten téměř ihned přišel,vymámil na mě zálohu,s tím,že zhotoví dvířka ke spíži.Tři měsíce se neozval,tak jsem ho před vánoci požádala,aby udělal,to co slíbil.Toto jej velmi rozčílilo,po dalších upomínkách udělal dveře,místo montáže je hodil v přízemí domu synovi.Nechala jsem je namontovat a kontaktovala jsem truhláře,že dveře jsou nahoře o tři cm.kratší,zato o dva cm širší.Od té doby mám doslova peklo.Podle faktury,kterou hodil do schránky má vracet 760 kč-řekl.že nevrátí ani korunu a dveře neopraví.Naopak po mě chce ještě dalších 1000 kč,že si musím tímto odkoupit zbytek materiálu.Je mi 60 let,jsem plně invalidní a žiji sama,tak si to asi může dovolit.Bohužel mi nedal žádný doklad o záloze,nyní ještě vyhrožuje,že si nechá znovu zaplatit fakturu.Udělala jsem chybu,ale přece jen doufám,že mi někdo poradí,co s tím.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V případě,že Vám vydal fakturu tak máte doklad že má vrátit peníze.a o provedené práci Nic neplaťe na víc. Soudní znalec by Vás stál peníze sice by výdaje zaplatil ten co soud prohrál. Lepší je podat na něj trestní oznámení a police to musí prošetřit. je to zadarmo ale zdlouhavé.Vyhnete se ale nějakému placení.

salim123
hodnocení

Moc děkuji za odpověď.Myslíte,že na policii uspěji,když mi nedal potvrzení o záloze?Manželka mu dělá účetnictví a rovnou mi potvrdila,že nic nevrátí.Proč?

hop®
A co mate na fakture? Uhradu prevodem na ucet? Nebo platbou v hotovosti?
doplněno 02.02.14 19:52: V tom pripade se vetsinou predpoklada, ze hotovost je zaplacena proti predani faktury - kdyby remeslnik nedostal zaplaceno, asi by fakturu nedal z ruky...
salim123
hodnocení

Na faktuře je psáno-forma úhrady-HOTOVOST.

zvidavajanca*

Tady je váš nesmysl - platit něco DOPŘEDU a nenechat si od toho vystavit doklad.

Pro příště - doklad od všeho!

Takto vám (pokud to není poctivec) nic nevrátit a ještě po vás může chtít zaplatit znovu.

Stejně tak pokud byla domluvena montáž nepřebírat nic - syna poučte, že to nemá dělat - případně má vás kontaktovat, žě před dveřmi je ten a ten s tím a tím a co dělat. Ohlídat si vše, že je ok.

salim123
hodnocení

Jinak to řešit nešlo,řemeslník mi telefonoval,že dveře opře o barák,proto jsem volala synovi,venku by je někdo sebral.Celý vztek truhláře začal poté,co jsem po třech měsících urgovala nedodanou zakázku.

martinaa*

Syn udělal chybu, měl truhláři jasně říci, že dveře měly být namontovány a nějaké "já je opřu o barák" neexistuje. Ihned podat trestní oznámení a panu truhláři zašlete doporučený dopis (budete od něj mít potvrzení), že podáváte TO a i nadále žádáte vrácení peněz do toho a toho data.

Případného svědka na jeho chování v tomto případě máte v synovi.

Klidně jsi ho měla nechat, at ty dveře opře o barák. Kdyby je někdo ukradl, je to jeho problém, ne tvůj. Jako všude jinde, musí to dát za první uzamykatelný dveře. Pokud ne, jeho problém.

sali123
hodnocení

Bydlím v bytovce,některé sousedy ani neznám,takže možnost odnést něco od vchodových dveří není problém.Pokud mi hodil fakturu do schránky a nedal při předání,nenadělala bych stejně nic...

salim123
hodnocení

Kdyby to byl poctivec,nedostala bych se do této situace!

buss

Smlouva o dílo, co na tom policie bude šetřit?

buss co tu plácáč o smlouvě? Na faktuře je napsáno že má truhlář vrátit 750kč které vrátit nechce.Ty by jsi převzal špatně udělanou zakázku a ještě ji zaplatil.? To neni řemeslník ale hovado co si své mindráky řeší na invalidní babce.Policie to určitě vyřeší.

doplněno 03.02.14 17:38:

Podle faktury,kterou hodil do schránky má vracet 760 kč-řekl.že nevrátí ani korunu a dveře neopraví.

Pochopil jsem to tak že to bylo napsané ve faktuře.

salim123
hodnocení

Bohužel na faktuře,kterou mi hodil do schránky nic takového není napsáno.Kdyby mi ji dal do ruky,tak bych ho požádala,aby to tam dostal.Jediné,čím bych to mohla dokázat je SMS zpráva,ve které mi píše,že mi to do nového roku pošle.

salim123
hodnocení

Bohužel,žádná smlouva o dílo nebyla.Až zestárnete,už vám to nebude tak "pálit",jako mě,navíc s tím nemám žádné předchozí zkušenosti!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]