Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S jakým pasem do Ameriky?

Od: lilisesta odpovědí: 11 změna:

V létě jedu do Ameriky a mám asi 3 roky starý pas ,kde taky vypadám o 3 roky mladší a nemám tam svuj otisk prstu.Někde jsem slyšela ,že pravidla pro cestování do Ameriky jsou přísná a je zapotřebí mít na pasu aktuální foto a otisk prstu.Mám si tedy nechat udělat nový nebo můžu jet se starým?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Jestli chces jet na ESTA, tak jen e-pas (tj. s cipem, ktery obsahuje biometricke udaje). :(
luke237
Podminky vydani e-pasu (Ministerxtvo vnitra CR).
luke237
Tohle uvadeji Americani jako duvod nove fotky pri podavani zadost o vizum. Jak vidis, ono to s tim pozadavkem na fotku v pase nebude tak horke.

au1
hodnocení

0x

já tam byl loni, fotku na pasu mám 9 let starou :D a vše prošlo v pohodě. Fotku na vízum jsem dodal aktuální. Jestli tam nechceš jet na vízum, je potřeba vyřídit novej pas, jak už tu psali ostatní, s biometrickými údaji, a pak jen vyplnit na stránkách am. ambasády ESTA, vytisknout, a vozit s sebou :)

ESTA formulář netřeba tisknout a vozit s sebou, neb imigrační úředník má svojí databázi a na papír nebere ohled.

doplněno 03.02.14 18:01:

luke237: Ano, vím, že to tam je. Když jsem ale pátral proč tisknout, tak skutečně jen pro svoji potřebu. Pokud imigrační úředník nemá povolení v databázi, papír ho neobměkčí.

luke237
ESTA website:

Potrebuji si cestujici prinest na letiste vytistenou kopii sve cestovni registrace?

DHS umi dodat udaje ze systemu ESTA o cestujicich prislusnemu prepravci. DHS ale doporucuje cestujicim vytisknout si rozhodnuti o cestovnim povoleni a cislo zadosti pro svoji vlastni potrebu a k potvrzeni stavu zadosti ESTA.

luke237
Ten vytisk neni kvuli tomu imigracnimi urednikovi, ktery ma pred sebou PC s pristupem do databaze, ale kvuli tomu cislu zadosti. To je udajne dobre mit u sebe pro jine prilezitosti. Jake prilezitosti, to uz si ale nepamatuji a nechce se mi to ted hledat. :(

luke237
hodnocení

0x

Otisk palce se dava jen na zadost o vizum. Vy ale pojedete na ESTA. Tam zadny otisk palce neni.

Biometricky pas obsahuje v cipu charaktericke rysy tvare.

hodnocení

0x

Do USA byt jen prestup do jine zeme POUZE s biometrickym pasem a ESTOu ! Fotky se na biometricky pas nenosi, vyfotej si te sami. Soucesne otisknes prsty. Takze tak a ver mi, cestuju hodne!

luke237
Tak jsem se na to koukal jeste jednou a mas pravdu! Do roku 2004 to byl jen oblicej, po 2008 je tam i otisk prstu Odebere se pri zpracovani zadosti o pas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]