Nejste přihlášen/a.
ahojky chtěla by jsem se zeptat, kdy se dostávají stravenky? Jsem ve firmě nová, zatím pracuji první 3 týdny ve zkušební době, to však nikterak nemění to, že mám nárok na stravenky. Nevím kdy se dostávají (jestli o výplatě nebo jak), tak se proto ptám Vás.
Budu se těšit na odpověďi
Stravenky dostanete až příští měsíc, a to v počtu dnů odpracovaných v tomto měsíci (bez případných cesťáků). My dostáváme stravenky kolem 11.
doplněno 03.03.14 17:38:Pokud by pracovní poměr skončil, náleží Vám pak ještě stravenky za poslední odpracovaný měsíc. Dostala byste je zase až v následujícím měsíci po skončení.
My jsme dostávali stravenky třeba po 50 ks nárazově VŽDY předem s tím, že se v daném konkrétním měsíci odečetl skutečný počet odpracovaných dnů a zbytek se použil v měsíci dalším. Trochu se mi ztrácí smysl v tom, že bych měl dostat stravenky ex post, obzvlášť v případě, že v dalším měsíci bude pracovních dnů více. To jako budu bez oběda? A další měsíc půjdu některý den třeba dvakrát, abych zužitkoval stravenky z předchozího měsíce?
U nás se dávají s výplatní páskou, tzn. 8.-10. podle toho jak vychází víkendy.
Dřív (před pár lety) se dostávali 3. prac. den v měsíci.
Ale jak je to u vás nikdo z nás neví. To je problém zeptat se zítra spolupracovníků?
doplněno 03.03.14 17:42:Inzinýrko, pokud monika pracuje ve firmě tři týdny a jelikož je teprve třetího, tak je odpracovala v minulém měsíci a už na ně má nárok. Nebo se snad mýlím?
Předávání stravenek má stanovit vnitřní směrnice daného zaměstnavatele.
Aby byly daňově uznatelné, musí se vydávat předem na daný měsíc. (Jsou určeny na jídlo). Tzn. např. březen má 21 pracovních dní, takže 3. března by zaměstnanec měl dostat 21 stravenek, popř. sníženo o počet dní v únoru, kdy měl pracovní cestu, dovolenou, nemoc nebo jinou neořítomnost.
Někde stravenky vydávají dodatečně - budou mít problémy při kontrole finančního úřadu.
No ony stravenky tak uplne nedostavate, jiste procento doplacite, u nas je to ze firma doplaci 40% z 55kc stravenky.
Dostanete je k vyplatni pasce nejspis..nam z toho delaji blocek a davaji podepsat prevzeti.
doplněno 03.03.14 17:50:@pepr jiste jste to pochopil (a) a tazatelka take.
@inzinyrka jen jeste asi nepreskocila z února na brezen, ,vidte?
Souhlasím s Atreem: Zaměstnavatel má stravenky vydávat předem, nikoliv zpětně. Zpětně může pouze odečíst počet zameškaných směn z předchozího měsíce. Nastoupí-li nový zaměstnanec, měl by stravenky dostat v den nástupu.
Je to asi různé, jak si to v té které firmě zavedou. Manžel je nosil při výplatě.
Znala jsem ale i firmu, kde lidé měli na stravenky nárok až po uplynutí zkušební doby. Takže je klidně možné, že zatím nedostanete ještě nic, až po 3 měsících. Ale jak říkám, každá firma to může mít nastaveno jinak. Jaga.
Je to firma od firmy různé. Hned je těžko dostanete, beru logicky z čeho by Vám to strhli pokud byste hned zase odešla? Dostanete je nejspíše další měsíc, alespoň je to běžná praxe. Kdy přesně je dostáváte jste si měla zjistit na firmě, nikdo z nás neví kde děláte a jak se to u vás praktikuje. Nicméně taky jsou firmy kde fasujete stravenky třeba čtvrtletně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.