Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Založení S.R.O a dluhy

Od: wolkerman* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,potřeboval bych vedět,jestli spol. s.r.o,kde mám být jednatelem,může mít problémy kvůli mé špatné platební historii a dluhům z osobního života...například v bance,s exekutory atd.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rudolf*
hodnocení

2x

pokud byste byl "pouze" jednatelem, nemá imho vaše osobní finanční situace na obchodní společnost vliv..

pokud byste byl i společníkem, pak ano, neboť obchodní podíl je rovněž majetkovou hodnotou, a pokud máte závazky vymáhané v exekučním řízení, je velmi pravděpodobné, že by exekutor dříve či později vydal exekuční příkaz k postižení obchodního podílu (čímž by fakticky vaše účast ve společnosti skončila)

wolkerman*
hodnocení

To jsem chtěl slyšet,děkuji.

artik*
hodnocení

0x

jestli něco dlužíte tak asi s.r.o. nezaložíte , já musel dokládat bezdlužnost . Jinak co bylo to bylo

wolkerman*
hodnocení

Státu nedlužím ani korunu a ani jsem nikdy nepodnikal,takže nepochopeno,ale děkuji za snahu.

pt®
hodnocení

0x

Pokud jako jednatel se svými pravomocemi naděláte dluhy, tak pak ano, s.r.o. bude mít moc velké problémy. proč se ptáte? Chcete s.r.o. tunelovat a pak si zřídit další? Jenže všeho do času. - pt

wolkerman*
hodnocení

Nepsal jsem nic o tunelování společnosti,nikdy jsem nepodnikal ani jako živnostník.A to že píšu o dluzích a exekuci ze svého osobního života,tak to hned nemusí znamenat,že jsem nepoctivý člověk s podvodným myšlením.Ale i tak děkuji.

frame*
hodnocení

0x

Se špatnou osobní historií by problém asi byl. Ale kamarád má pozastavené již několik let s.r.o., které má na krku exekuci, kvůli nějaké zpožděné platbě ve výši cca 5 tisíc. Exekutorovi bylo oznámeno, že s.r.o. už není aktivní, že nemá žádné prostředky ani majetek. Nyní po několika letech si zakládá nové s.r.o. a nebyl v tom problém. Výše starého s.r.o. se s exekutorskými příplatky vyšplhala na cca 106 000 kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]