Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se znovu postříbřit snubák?

Od: natyd odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat, zda lze nechat postříbřit prstýnek. Minulý týden jsem se přišla do styku s chemickým prostředkem a poté koukám, že můj snubní prsten zčernal, jde to nějak postříbrnit? Přece jen je to snubák a jsem hrdá manželka ;), ;), tak bych o tu chloubu nerada přišla

Díky za rady...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

to vypada , ze to je jen zaoxidovane , takze vycistit , bud roztok koupit , nebo cistici vaticku , kdyby neslo tak zkusit u zlatnika ma na to specialni ultrazvukove stroje :)

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, asi jako první bych zkusil ten prstýnek vyčistit. V drogerii se prodávala a snad stále prodává taková růžová vatička na čištění stříbra - tam Vám poradí více.

Jinak, i to postříbření je asi možné - zase více by Vám řekl zlatník. Zdravím!

doplněno 01.02.14 13:02:

Ta vatička se jmenuje Auron.

doplněno 01.02.14 13:36:

Také si myslím, že prstýnek jenom zčernal kvůli té chemikálii, půjde vyčistit a vrstva stříbra tam je stále zachována. Pokud tazatelka má stále i prst vhodný pro umístění prstýnku, tak ta chemie nebyla tak silná, aby stříbro "sežrala".

Taky lze zkusit zubní pastu a kartáček. Anebo bych zkusil zadat do googlu "čištění stříbra", odkazů vyjede docela dost. Uvádím namátkou dva odkazy, ale ten výběr je opravdu z mé strany naprosto náhodný:

stribrne-sperky.eu/...

chytrazena.cz/...

doplněno 01.02.14 13:23:

Nové postříbření by nejspíš možné bylo, ale sáhl bych k němu až jako k poslední možnosti. Podle mne by se před tím stějně musel prstýnek očistit, jinak by to mohlo být horší než pokus o nátšr zkorodovaného předmětu; na to jsou materiály přímo k tomu určené, u stříbra si tím nejsem tak zcela jist. (To černání je analogie rezavění železa, ale ty chemické procesy, které při tom probíhají, jsou jiné.)

natyd
hodnocení

Ha děkuju :-D docela se mi ulevilo... A je to ok mám ten prstýnek na čem nosit *smich*

mirka1

Na to jak je poničen asi vatička nepomůže. Prstýnek se dá nejen postříbřit, ale i pozlatit.

jajika
hodnocení

0x
Mně na stříbro pomáhá dát do porc.hrnku alobal-jako vystlat,dám stříbrné věci,nasypu trochu prášku do pečiva,zaliju aby byly ponořené vařící vodou-bublá to.A nechám přes noc,potom umyju vodou a vyleštím hadříkem.Jajina

Tohle mne zaujalo, já to neznám, ale je to jedna rade z těch mých odkazů, konkrétně z chytrazena.cz/...

Kypřící prášek nejen do pečení

Zkuste pro své stříbrné šperky připravit malouočistnou vodní lázeň. Potřebujeme alobal, jehlu, nebo jiný tenký ostrý předmět, jeden sáček kypřícího prášku a horkou vodu. Všechny šperky důkladně zabalte do alobalu, do kterého nasypete celé balení kypřícího prášku. Alobalový balíček vložte do hrníčku. Ohřejte vodu na bod varu a zalijte zabalené šperky. Jehlou udělejte do alobalu malé dírky. A už se můžete kochat krásnou chemickou reakcí _ uvidíte jak kypřící prášek reaguje s horkou vodou a čistí Vaše stříbro. Doporučuji nechat stříbro zabalené v alobalu přes noc a ráno opláchnout studenou vodou.

Ale jsou tam i jiné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]