Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolumajitel a zaměstnanec na plný úvazek

Od: sthanz odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, rodiče vlastní firmu a chtějí jí předat 2. synům. Já dokončuji vysokou školu a ve firmě mám být jednatelem a 50% podílníkem ale bratr, který má získat 50% firmy pracuje pro jinou společnost na plný úvazek. Jde o to že, pokud se stane spolumajitelem ve firmě, může stávajícímu zaměstanci nebo státním orgánům vadit že vlastní z 50% jinou společnost? S bratrovo zaměstnavatelem jsem neměli nikdy obchodní a ani jiné vztahy. Děkuji za odpověď [:)] .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Proč by to mělo vadit? Nic tomu nebrání.

iz*
hodnocení

0x

Domnívám se, že tvrzení Albatrose není tak jednoduché. Já se naopak domnívám, že by to problém být mohl - ať už bratr pracuje v soukromém nebo státním sektoru.

Zkuste se podívat na zákoník práce, §§/....

jeje
hodnocení

0x

1. Společníkem (vlastníkem) společnosti může být i ten, kdo má trvalý pracovní poměr jinde.

2. Vzpomeňte si někdy na tenhle příspěvěk - varuji vás upřímně. Spoluvlastnictví s bratrem = začátek velkých rodinných sporů a jednou to skončí bratrskou (rodinnou) nenávistí. Bůh s vámi.

hodnocení

0x

ü nás v kraji je takové pořekadlo spolky jedině s čertem víte co to znamená?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]