Nejste přihlášen/a.
Tento projekt spojený s rekvalifikací neorganizuje ÚP, ale jistá organizace. Kdosi mi řekl, že si však mám na ÚP ještě před zahájením projektu zažádat o SOUHLAS SE ZAŘAZENÍM OD PROJEKTU ESFČR a díky němu mi prý za rekvalifikaci ÚP poskytne 60% podporu. Z tohoto důvodu jsem si ten souhlas vyřídila, ale z velmi neochotných slov paní na ÚP mi přijde, že mám o té finanční podpoře špatné informace=že ji nedostanu. Tak nevím, k čemu ten souhlas je pro mě dobrý...
PS: Omlouvám se, že otázku pokládám podruhé, ale jiným způsobem. Poprvé jsem nebyla správně pochopena.
Jako lektor těchto rekvalifikačních kurzů jsem teď zmaten - rekvalifikace jsou určené pro nezaměstnané a tedy pro lidi registrované na Úřadu práce.
Nicméně existují i speciální kurzy, například kurzy pro vězně atd.. V tom případě ale nepřipadá v úvahu podpora nezaměstnanosti.
Proto, prosím, uveďte, o jaký typ kurzu se jedná. A mějte, prosím na paměti, že tyto kurzy jsou vyučovány externími společnostmi a nikoli přímo Úřadem práce - takže jste v jednání s nějakou společností (název by jistě neuškodil), neznamená to, že kurz není organizován ÚP.
A konečně, neochotná slova paní na ÚP nesmíš brát osobně, oni tam chtějí mít co nejméně práce a je jim úplně u prdele, jestli tebe to bude stát třeba o 30.000 víc.. Věř mi
ano, během rekvalifikace pobíráte 60% z příjmu
"Nárok na podporu při rekvalifikaci má každý uchazeč o zaměstnání (nikoli zájemce o zaměstnání), který se účastní rekvalifikace zabezpečované úřadem práce a ke dni, k němuž má být podpora při rekvalifikaci přiznána, není poživatelem starobního důchodu. Podpora při rekvalifikaci se poskytuje po celou dobu rekvalifikace ve výši 60 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu.
Uchazeči o zaměstnání, který před zahájením rekvalifikace vykonával výdělečnou činnost, která není dobou důchodového pojištění, se od 1. ledna 2009 podpora při rekvalifikaci stanoví z průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu, kterého dosáhl v posledním zaměstnání nebo jiné výdělečné činnosti, které jsou dobou důchodového pojištění."
Jedná se o projekt JINAK (rekvalifikace na pracovníka v soc.službách je jeho hlavní částí), který pořádá dobrovolnická organizace JIKA, tedy ne ÚP. Ale ÚP tam nějak figuruje, může nějak kontrolovat docházku a tak, zaslechla jsem. Já tomu bohužel moc nerozumím. Na ÚP mi paní odpověděla, že rekvalifikaci mi zaplatí, ale podporu nedostanu. Což si mohu vyložit různými způsoby. Jenže přímo na stránkách ÚP je psáno, že podporu dávají jen u rekvalifikací, které pořádá ÚP sám, tedy asi u předem nasmlouvaných organizací. Na ÚP se odpovědi nedomohu, paní jaksi není ochotná dát mi jasnou a pro laika srozumitelnou odpověď.
Takže podle mě je to jeden z projektů zaštítěný ESF ve spolupráci s ÚP. Takže ohledně podpory nevidím problém v typu projektu. Pravděpodobně na podporu nemáš nárok z nějakého jiného důvodu, např. už jsi na ÚP registrovaná příliš dlouho, či jsi absolvent a nemáš odpracováno, co je potřeba (z toho se totiž ta podpora počítá) atd.. podmínek pro přiznání podpory je hodně a samotný vstup do kurzu podle mě nezaručuje přiznání podpory.
Promiňte, ale pokud neposkytnete dostatek informací, nemůžete předpokládat, že se čtenáři dovtípí, co potřebujete. Já to vidím tak, že "byste byla pochopena, pokudy byste byla odpovídajícím poskytla potřebné informace.
Zkuste upřesnit situaci před registrací na ÚP a připojte přesné znění odpovědí "paní z ÚP", pak se snad někam posuneme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.