Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera mi na mobil přišla sms, ve které stálo, že mám neprodleně kontaktovat úřad exekutura v Přerově, JUDr. Tomáše Vrány. Jelikož si nejsem absolutně vědom nějákeho svého dluhu, či podobně, nechápu o co jde. Napsal jsem jim email s požadavkem o vysvětlení proč mě kontaktovali, ale nikdo se neozval.
Vůbec netuším na jakých principech tyto věci fungují, ale myslím si, že kdyby se něco dělo, přišlo by mi snad vyrozumnění poštou. Takže doufam, že to je jen omyl s telefonním číslem, neboť mám čislo, které před tím než sem si ho zakoupil někdo používal, protože mi neustále volaji lidé, kteří shanějí jistého pána ..., který pravděpodobně měl toto číslo přede mnou.
Zajímalo by mě co si o tom myslíte. Děkuji za odpovědi.
Dobrý den. Pokud nejste účastníkem exekuční řízení ( o čemž byste věděl, pokud přebíráte poštu) pak bych takovéto sms nadále nevěnovala pozornost. Vy jste zareagoval - napsal jste a požádal o vysvětlení. Tedy jste je neprodleně kontaktoval...Když Vám něco chtějí, ať komunikují oni, pokud si nejste vědom důvodu, proč byste to měl dělat Vy.
doplněno 31.01.14 17:00:opr. - exekučního...
doplněno 31.01.14 17:18:iudfqw - Vy bubáku, nestrašte!
Tak v první řadě o exekuci rozhoduje soud bez vědomí tzv. "povinného", takže můžeš být v exekuci a nevědět o tom - nicméně dřív než SMS by určitě mělo dojít psaní pravděpodobně se zelenym pruhem.
Za druhé, v ten okamžik bych okamžitě zvednul telefon a volal, já bych asi neměl nervy čekat na odpověď mailem.
Za třetí, nevidim důvod ke změně tel. čísla. Pokud je problém s exekutorem skutečný, změna čísla to jistě nevyřeší a pokud problém není skutečný, pak bych dotyčnýho poslal do prdele a číslo nechal.. Kdybch měl měnit číslo pokaždý, když mě někdo otravuje na mobilu, nedělal bych nic jinýho.. Takže nesmysl.
diesel: na SMS nevidím nic divného, pokud chce exekutor někoho kontaktovat (důvod, proč něco chce neznáme, tedy nemůžeme hodnotit, zda SMS je v souladu s právním řádem).
erasser: pokud se ozývají pravidelně na tel. číslo bývalí "kamarádi" původního vlastníka čísla, pak je vhodná změna čísla. To nemá nic společného s exekutorem, resp. má, původní vlastník čísla je nejspíše v exekuci, tak proč nechat kolovat své číslo po úřadech různého typu a nechat číslo zapisovat do různých databází dlužníků.
Sleduji pravidelně TV a pan Vrána a jeho lidé jsou v Přerově vyhlášeni , jejich exekutorské praktiky jdou za hranici zákona (o tomto byla ta reportáž). Rozhodně kancelář kontaktujte a pátrejte po příčině výzvy, nečekejte až k vám vtrhnou.
diesel. To není o tom být připosraný. Dnes, když na Tebe bude mít někdo pifku, tak Tě "udělá" do exekuce, aniž jsi něco dlužil. Dostat se pak z toho je téměř nadlidský výkon. Ale než se z toho dostaneš (teda když máš štěstí), tak máš obestavenou mzdu, nemovitosti, majetek, účty. Můžeš v tom lítat i několik let, než dokážeš pravdu. No a za tu dobu se dostaneš do skutečných finančních problémů, protože : ...máš obestavenou mzdu, nemovitosti atd - viz výše.
Ráda bych Ti tu i popsala postup, jak to ti darebáci dělají, ale jistě chápeš, že to zveřejnit nejde.
doplněno 31.01.14 19:30:erasser. Existuje například "Dohoda o splnění závazku se svolením k vykonatelnosti". Přeloženo: nejdeš k soudu, ale hned na exekuci.
O praktikách "rozhodců" se radši nebudu ani rozepisovat.
@kapkanadeje vás ochraňuj bůh.
@kotiz samozřejmě kontaktujte osobně ihned exekutorský úřad! Doporučuji vřele změnu telefonního čísla.
Díky Vám všem za rady a názory. Každopádně pokud mi do pondělí neodpoví na email, skusím tam zavolat a poptat se, jenže podle toho co jsem si četl na jejich webu, nevím zda mě vůbec spojí, protože tam píší něco o tom, že při zavolání jím musi člověk zadat údaje, jako např. číslo spisu a podobně... Ale doufam, že se to vysvětlí, protože nad tím pořád přemyšlím a nenapadá mě, odkud by na mě mohli něco mít, protože telefon platím řádně a to jsou asi tak veškeré mé závazky, nikdy jsem nic nepodepisoval nebo podobně. Jenže když vidím co je tady všechno možné, mam z toho nepříjemný pocit...
doplněno 31.01.14 20:05:Jo a také mě ještě zaráži, že mě kontaktuje úřad z Přerova, což je zhruba 200km od mého bydliště.
tak úřadu z Přerova bych se nedivila, Vrána je vyhlášenej, takže je pravděpodobné, že si ho najímají věřitelé z celé republiky
jinak já bych se ozvala - pokud je SMS omyl, pro klid duše. v ideálním případě se tam se mnou nikdo nebude bavit, protože SMS je omyl a oni mě tedy nebudou mít mezi dlužníky. v méně ideálním případě se včasnou reakcí vyhnu většímu problému, protože vždy je levnější exekutorovi zaplatit hned, než ho nechat sahat na mzdu a majetek.
Kotiz. Až s nimi budeš mluvit, tak jim zadáš svoje rodné číslo. Podle toho dohledají, jestli tam na Tebe něco mají.
To, že je Vrána 200 km od Tvého bydliště není nic neobvyklého. Exekutora si vybírá věřitel a je jen na jeho uvážení, koho si zvolí. To nemá nic společného s místem Tvého trvalého bydliště.
Přeji Ti, aby to byl v Tvém případě omyl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.