Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Co si mám představit pod pojmem ambulantní lázenska léčba.Je to placené pojištovnou,nebo si procedury člověk platí sám?Děkuji
Lázně poskytují tyto typy lázeňské léčby.
lázeňskou péčí hrazenou z vlastních zdrojů
ambulantní lázeňskou péči - lékař přes pojišťovnu doporučí procedury.
komplexní lázeňskou péči - lékař doporučí léčbu i pobyt hrazený pojišťovnou.
příspěvkovou lázeňskou péči - pacient dostane příspěvek na léčbu,ostatní si hradí sám.
JABRAKA
Před léty jsem dostala ambulantní lázeňskou péči. Bylo to prima, ale mělo to i své mouchy.
Procedury jsem měla všechny zdarma. V lázních jsem ale neměla ubytování a stravu, proto jsem 3 týdny v každý pracovní den do lázní dojížděla. ˇČasto na kole, je to jen asi 15 km od nás.
Ale: po takovém rozpaření ve slatinné lázni, parafínu či masáži mě chvíli nechali odpočinout na lehátku a pak jsem jela domů. A po tom rozehřátí nebylo to kolo nic moc. Daleko raději bych se chvíli natáhla na pokoji. Což u ambulantní léčby nelze.
A tak, i když i ambulantní léčba je blahodárná, lepší byste měl s pobytem. Není to tak hektické, máte na všechno dost času a především si můžete dopřát po procedůrách odpočinek, což při ambulantní péči nejde. Jaga.
Ambulantní lázeňská léčba je mnohem mnohem lepší než docházení nebo dojíždění na rehabilitaci na polikliniku. Na poliklinice vám dají procedury ob-den obvykle jenom jednu za den. I v lázních jsou procedury také ob-den nebo třeba jen jednou, dvakrát týdně, ale během dne jich je víc, například teplá slatina (vana s rašelinou ohřátou na 38°C) a tentýž den ještě masáž hned po slatině a pak zalehnutí pod deku a vypaření třeba hodinu. Nebo jiný den elektroléčba, léčebný tělocvik, vodoléčba (vanové koupele s přísadami, perličková koupel, podvodní masáž, atd.), parafinové zábaly, atd, atd. Kdo to zažil ví, kdo ne, dozví se to v pravý čas. V jeden den je tedy několik procedur a všechny jsou proskládané podle předpisu lékaře tak, aby se během léčby léčby vystřídaly tak, aby pacientovi co nejvíce a nejlépe pomohly. Efektivně, v relativně krátkém časovém úseku. Kdyby procedury 3 týdenního pobytu pacient musel absolvovat na poliklinice, trvalo by to 3 měsíce a efekt pouze minimální. A navíc to u zaměstnaných znamená uvolňování z práce, nebo hledat rehabilitaci, kde ho vezmou po jeho pracovní době, počítat čas a náklady na cestu na polikliniku a domů. A na poliklinikách obvykle nejsou léčebné koupele, slatinná léčba, cvičení v bazénu.
Závěr: lázeňská léčba je komplex působení jednotlivých procedur, návazností, důmyslného rozpisu i duševního uvolnění a celkového zlepšení zdravotního stavu v relativně krátkém časovém období. Ambulantní léčba je možná alternativa pokud pacient bydlí blízko lázní a může docházet nebo dojíždět, nebo je ubytovaný soukromě v místě lázeňské léčby. Komplexní lázeňská léčba je moderní, účinný a efektivní způsob léčby, navíc v zemi s výbornou lázeňskou tradicí, zkušenostmi, sítí lázní, vyškoleného personálu, vodních a dalších zdrojů přírodních léčiv, budov, parků, atd. atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.