Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím poraďte mi, co mám dělat, když se proti mě spiknou kolegové ve fabrice a bez důkazů mě propustí na minutu s paragrafem za krádež, když jsem nikdy nic neukradl? Jsem v troskách. Děkuji Vám
Nahlaste toto obvineni na policii a nechte ji to prosetrit.Pokud se prokaze, ze obvineni je falesne, muzete zadat odskodneni.
Křivé obvinění je trestný čin proti pořádku ve věcech veřejných podle § 345 trestního zákoníku. Spáchá jej ten, kdo jiného lživě obviní ze spáchání trestného činu, jeho prostřednictvím je tedy chráněna jak čest všech občanů, tak řádný výkon pravomocí orgánů činných v trestním řízení.
Základní trestní sazba jsou až dva roky odnětí svobody, pokud by byl přímo dán úmysl přivodit trestní stíhání jiného, zvyšuje se o jeden rok. Kvalifikovavé skutkové podstaty, např. křivé obvinění prostřednictvím médií, poškození jiného v zaměstnání či rodině, úmysl zakrýt nebo zlehčit vlastní trestný čin nebo způsobení značné škody, resp. škodu velkého rozsahu, vede k trestu odnětí svobody na dvě léta až osm let, resp. tři léta až deset let.
Musíte podat k soudu návrh žaloby na zrušení výpovědi. Tuším že na to máte 3 měsíce..
doplněno 30.01.14 17:15:Na policii nebudou řešit Vaší výpověď.. a nežli to vyšetří, či odloží..
doplněno 30.01.14 20:35:a na policii sdělí, dostal jsem výpověď, páč si někdo myslí že kradu. Policie okamžitě nastoupí a bude šetřit co?
doplněno 31.01.14 14:28:řešíme problém, zdali kradl a tím třeba i křivé obvinění, nebo zdali dostal neoprávněně výpověď?
Já řeším jen tu výpověď.
Pokud někoho propustí z práce s paragrafem za krádež jak píše tazatel ... a pokud tazatel tvrdí, že nic neukradl, tak je to z právního hlediska jasný trstný čin křivého obvinění, které je navíc doložené písemně - výpověd s paragrafem za krádež.
V definici paragrafu § 345 trestního zákoníku
je jasně napsáno ... cituji : např. křivé obvinění prostřednictvím médií, POŠKOZENÍ JINÉHO V ZAMĚSTNÁNÍ ! či rodině, úmysl zakrýt nebo zlehčit vlastní trestný čin nebo způsobení značné škody, resp. škodu velkého rozsahu, vede k trestu odnětí svobody na dvě léta až osm let, resp. tři léta až deset let.
Vycházím z toho, že tazatel nelže a opravdu krádež nespáchal ... pak je na místě šetření policií ! Koho taky proboha jiného?
Na nic nečekejte a okamžitě vyražte na polici a podejte výpověd ... nahlašte jména "kolegáčků"a nechte to na policii ...
doplněno 31.01.14 09:35:Je vidět, že v policii moc velkou důvěru nemáte ... policie to bude řešit ... nebojte se ...
doplněno 31.01.14 13:10:Křivé obvinění je trestný čin proti pořádku ve věcech veřejných podle § 345 trestního zákoníku. Spáchá jej ten, kdo jiného lživě obviní ze spáchání trestného činu, jeho prostřednictvím je tedy chráněna jak čest všech občanů, tak řádný výkon pravomocí orgánů činných v trestním řízení.
Základní trestní sazba jsou až dva roky odnětí svobody, pokud by byl přímo dán úmysl přivodit trestní stíhání jiného, zvyšuje se o jeden rok. Kvalifikovavé skutkové podstaty, např. křivé obvinění prostřednictvím médií, poškození jiného v zaměstnání či rodině, úmysl zakrýt nebo zlehčit vlastní trestný čin nebo způsobení značné škody, resp. škodu velkého rozsahu, vede k trestu odnětí svobody na dvě léta až osm let, resp. tři léta až deset let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.