Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdůvodné propuštění

Od: pavelll odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

prosím poraďte mi, co mám dělat, když se proti mě spiknou kolegové ve fabrice a bez důkazů mě propustí na minutu s paragrafem za krádež, když jsem nikdy nic neukradl? Jsem v troskách. Děkuji Vám

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

andycibulka*
hodnocení

3x

Nahlaste toto obvineni na policii a nechte ji to prosetrit.Pokud se prokaze, ze obvineni je falesne, muzete zadat odskodneni.

mike32*

Křivé obvinění je trestný čin proti pořádku ve věcech veřejných podle § 345 trestního zákoníku. Spáchá jej ten, kdo jiného lživě obviní ze spáchání trestného činu, jeho prostřednictvím je tedy chráněna jak čest všech občanů, tak řádný výkon pravomocí orgánů činných v trestním řízení.

Základní trestní sazba jsou až dva roky odnětí svobody, pokud by byl přímo dán úmysl přivodit trestní stíhání jiného, zvyšuje se o jeden rok. Kvalifikovavé skutkové podstaty, např. křivé obvinění prostřednictvím médií, poškození jiného v zaměstnání či rodině, úmysl zakrýt nebo zlehčit vlastní trestný čin nebo způsobení značné škody, resp. škodu velkého rozsahu, vede k trestu odnětí svobody na dvě léta až osm let, resp. tři léta až deset let.

hodnocení

2x

Musíte podat k soudu návrh žaloby na zrušení výpovědi. Tuším že na to máte 3 měsíce..

doplněno 30.01.14 17:15:

Na policii nebudou řešit Vaší výpověď.. a nežli to vyšetří, či odloží..

doplněno 30.01.14 20:35:

a na policii sdělí, dostal jsem výpověď, páč si někdo myslí že kradu. Policie okamžitě nastoupí a bude šetřit co?

doplněno 31.01.14 14:28:

řešíme problém, zdali kradl a tím třeba i křivé obvinění, nebo zdali dostal neoprávněně výpověď?

Já řeším jen tu výpověď.

mike32*

Pokud někoho propustí z práce s paragrafem za krádež jak píše tazatel ... a pokud tazatel tvrdí, že nic neukradl, tak je to z právního hlediska jasný trstný čin křivého obvinění, které je navíc doložené písemně - výpověd s paragrafem za krádež.

V definici paragrafu § 345 trestního zákoníku

je jasně napsáno ... cituji : např. křivé obvinění prostřednictvím médií, POŠKOZENÍ JINÉHO V ZAMĚSTNÁNÍ ! či rodině, úmysl zakrýt nebo zlehčit vlastní trestný čin nebo způsobení značné škody, resp. škodu velkého rozsahu, vede k trestu odnětí svobody na dvě léta až osm let, resp. tři léta až deset let.

Vycházím z toho, že tazatel nelže a opravdu krádež nespáchal ... pak je na místě šetření policií ! Koho taky proboha jiného?

mike32*
hodnocení

2x

Na nic nečekejte a okamžitě vyražte na polici a podejte výpověd ... nahlašte jména "kolegáčků"a nechte to na policii ...

doplněno 31.01.14 09:35:

Je vidět, že v policii moc velkou důvěru nemáte ... policie to bude řešit ... nebojte se ...

doplněno 31.01.14 13:10:

cs.wikipedia.org/...

Křivé obvinění je trestný čin proti pořádku ve věcech veřejných podle § 345 trestního zákoníku. Spáchá jej ten, kdo jiného lživě obviní ze spáchání trestného činu, jeho prostřednictvím je tedy chráněna jak čest všech občanů, tak řádný výkon pravomocí orgánů činných v trestním řízení.

Základní trestní sazba jsou až dva roky odnětí svobody, pokud by byl přímo dán úmysl přivodit trestní stíhání jiného, zvyšuje se o jeden rok. Kvalifikovavé skutkové podstaty, např. křivé obvinění prostřednictvím médií, poškození jiného v zaměstnání či rodině, úmysl zakrýt nebo zlehčit vlastní trestný čin nebo způsobení značné škody, resp. škodu velkého rozsahu, vede k trestu odnětí svobody na dvě léta až osm let, resp. tři léta až deset let.

hodnocení

2x

Hlavně ať Vám to dobře dopadne.

hodnocení

1x

No moc šancí vám nedávám. Pokud se dobře domluví 2-3 lidi a budou společně svědčit, tak vám přišijou i vraždu. Tak to dnes chodí.

pavelll
hodnocení

0x
velice dekuji, budu takto postupovat dal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]