Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstupní zdravotní prohlídka

Od: zwiki* odpovědí: 12 změna:

Zdravím.

Měl/nebo musí/ zaměstnavatel proplatit vstupní zdr.prohlídku na kterou mě pošle?Děkuji za reakce.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Já to vidím opačně: Zaměstnavatel je povinen zajistit, aby práci vykonávali zaměstnanci způsobilí i po zdravotní stránce.

Podle mne tedy jde o prohlídku v zájmu zaměstnavatele. Za vstupní prohlídku má platit ten, kdo ji vyžaduje.

Každá věc lze říci různými způsoby.

Já to vidím opačně:
Zaměstnavatel je povinen zajistit, aby práci vykonávali
zaměstnanci způsobilí i po zdravotní stránce. Proto požaduje po zaměstnancích, aby předložili dokument, že z lékařského hlediska jsou schopni toto dělat.

Podle mne tedy jde o prohlídku v zájmu potencionálního zaměstnance .
Za vstupní prohlídku má platit ten, kdo ji vyžaduje.

Tazateli, jak se k tomu staví zaměstnavatel?

iz*

Asi opravdu záleží na úhlu pohledu. Zaměstnanec by se prohlídce nepodrobil, kdyby ji zaměstnavatel nevyžadoval. Podle mne jde o prohlídku v zájmu zaměstnavatele.

Kdybych na vstup. prohlídku nemusela, nešla bych. Nikdo mi jí neproplatí. Mohl se mě vedoucí zeptat, jestli jsem způsobilá po zdravot. stránce, pracovat v 5 stupních nebo v -20. Neptal. Kdybych věděla, v jakém oddělení skončím, ani bych tam nenastupovala. 800 Kč je pro mě dost peněz.

doplněno 30.01.14 12:58:

Myslím, že to není remcání, když nechcete zbytečně dávat 800 Kč, jak tady někdo psal. Kdybych si vydělala víc jak 20 tis., tak nic neříkám. Ale když si někdo vydělá pár tisíc, tak to pro něj výdaje jsou velké.

jm*
hodnocení

1x

Nemusí Vám ji proplatit.

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud je vstupní tak nemusí je to váš zájem mít ji a tím získat práci.

doplněno 29.01.14 22:30:

Mnohdy se to řeší tak, že vám ji proplatí po zkušební době.

zwiki*
hodnocení

Zaměsnavatel má taky zájem mě získat.Tak proč by nemohl..hmm

gumidek*

Zaměstnavatel si vybere lidi, co neremcají a nechtějí ho ošulit a hlavně pracují. Ty co neřeší 400,- za prohlídku si vezme spíše a pokud dobře pracují, tak je dokáže ohodnotit. Když se to vezme s rozumem a člověk se nechová jako chrt (je na korunu) na tom vydělá nejvíc, ale to se chce trochu zamyslet dále...

Vás bych zaměstnat nechtěl už podle odpovědi.

Jenom 400,-? Platila jsem přes 800 Kč. A teď mě vyhodí, protože propouští. Tak mi to neproplatí. Až po zkušebce to proplácí.

doplněno 30.01.14 18:04:

Zaměstnávejte roboty. Ty neremcají :)

On má zájem Vás získat, ale vy máte zájem o práci, které je v dnešní době málo. Tak musíte práci něco obětovat, ne?

hodnocení

0x

U nás všichni zaměstnaci jdou na prohlídky a firma to proplácí.

jojo*

i u nás. všichni dělníci jdou na prohlídku vždy při nástupu, na začátku sezony. firma jim proplácí. ale ještě někteří se vzpěčují, že nepůjdou k " závodnímu " lékaři, jedině ke svému obvoďákovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]