Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit exekuci - zablokovaný účet

Od: hlupona* odpovědí: 8 změna:

Jak se mám bránit exekuci když manželovi zablokovali ůčet nepřišli nám žádné papíry že se tak stane když jsem telefonicky mluvila s exekutorem že chceme dluh zaplatit ale když nám zablokoval účet tak jak to máme udělat řekl že si mám půjčit je to postavené na hlavu chci dluh zaplatit ale peníze jsou zablokované a to ještě z ůčtu když je zablokovaný neodchází platby poradí mi někdo co s tím?Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

achci*
hodnocení

1x

Zavolat do banky,reknou vam kdo to naridil a pak zavolat exekutorovi.

roboot*
hodnocení

1x

Exekuce na účtu a hlavně na jejcih blokaci měla být dávno zastavena, ano, at si dluh strhnou ale úřet at jede dál, toto je absolutní kokotina. Stejně tak jako, že exekutor prostě nesmí být nikdy soukromí, ale tak snad k tomu zrušení soukromých exekutorů tahle zem někdy dospěje.

doplněno 29.01.14 16:45:

Ježiš, to je chyb :D

miklous*
hodnocení

1x
Zdravím. Nezlobte se na mě, ale to že dlužíte jste přece věděli. Jistě se s vámi věřitel snažil dohodnout. Teď budete psát, jak chcete vše uhradit. A když už dlužník nechá dojít situaci tak daleko, že skončí u exekutora, tak co čeká? Že mu dají vědět, že obestaví účet? Aby měl dlužník čas ho vybrat? Není to nic proti vám. Také se mi nelíbí některé praktiky exekutorů. A astronomické částky vybrané navíc už vůbec ne. Jenom mě zaráží, že si každý půjčuje bez rozmyslu, nevrací a pak se diví a zlobí se. Z dlužníků jsou chudáci! Co mají říkat lidé, kteří si žádnou částku nevypůjčili a trpí za cizí nezodpovědnost? (ručitelé, maminky bez výživného, osoby jejichž majetek je zabaven aniž by dlužili...)
Takže má ráda, zaplatit!

hodnocení

1x

Já jen připomenu, že pokud byl exekučně obstaven účet, máte právo žádat vyplacení dvojnásobku životního minima. Takže pokud tam ty peníze máte, můžete se tohoto dožadovat u banky. Lze však žádat pouze jednou za trvání exekuce. Váš problém s exekucí to sice nevyřeší, ale abyste třeba nezůstali bez fin. prostředků, pro jistotu Vás na toto upozorňuji...

jm*
hodnocení

0x

Dobrý den, žádné papíry o tom, že Vám zablokují učet Vám nepřijde. Ale určitě Vám přišel nějaký dopis, že je na manžela udělen exekuční příkaz. Zablokování učtu je předběžné opatření,který exekutor může udělat. Částka, která byla na na učtu, bude použita na splacení jistiny (pohledávky) . Pokud nebude dostačující, exekuce bude pokračovat do té doby, dokud nebude splacena celková částka. Tzn: prodej věcích movitých, srážky ze mzdy (u zaměstnanavetele). Samosdřejmě je nutné přičíst náklady exekutora, advokáta, dph. Např dlužná částka 6 000 Kč se může vyšplhat až 20 tis. Pokud jste manželé, může jít exekutor i po Vašim majetku, jako manželé máte SJM. Jak jste psala, že si máte půjčit, nedělej to, je to začarovaný kruh,,jako zatloukat klín klínem,,. V krajní nouzi se zeptejte příbuznách, kamarádů, zda někdo nepůjčí.

Co pro ti tomu můžete udělat? Obávám se, že nic. Pouze zaplatit.

buss
hodnocení

0x

Podivné, doby kdy přišel exekutor aniž by jste o exekuci věděla už pominuly. nepřebíráte si poštu, nereagujete, chyba.
I když ta se nevrací, po uplynutí lhůty ji máte ve schránce. Obrana je jediná, uhradit zbytek (co bylo na účtu zřejmě nestačilo), domluvit se na splátkách, půjčit si. Co nesmí vzít je v exekučním zákonu. Jen tak si říkám nomen omen.

fijio
hodnocení

0x

Pokud jste již v exekuci, nejde jen tak "uhradit dluh" věřiteli. Musíte přes exekutora a uhradit dluh včetně úroků, soudní a exekutorské výlohy.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Vidím tu samé výčitky a rad moc ne. Aby jste měli další měsíc aspoň něco na živobytí , domluvte si v práci výplatu v hotovosti. Známé to pomohlo aspoň v tom základním, že mohla poplatit nutné platby. Zablokování toho Vašeho účtu totiž vůbec nebere ohled na tzv. nepostižitelnou částku, kterou vám nelze exekuovat. To, na co jste měli nějak reagovat, co jste věděli, nevěděli, je věc jiná, další.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]