Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jedu na hory a budeme spát nejspíš jen ve stanech, takže budu potřebovat opravdu dobrý spácák.. Koukal jsem na internet a docela se mi líbil tenhle: huskycz.cz/... Máte ho někdo vyzkoušený?
Pokud to nebudeš nosit na hrbu a nebude to na častější použití tak bude OK. Přeloženo do češtiny: je těžkej jak prase a nejspíš zabere hodně místa. Prvních 20-30 nocí bude teplej, pak rychle slehne a bude tak na jaro nebo podzim = pohodlí do -5°
Stejný efekt získáš když složíš dva lepší kilové letní spacáky do sebe - bude to vážit stejně a i bude komfort podobný. Dobré je vyzkoušet to předem někde poblíž baráku když bude zima tak utečeš do tepla, mimo civilizaci ve stanu se budeš muset tulit ke kamarádovi
Dej si pozor na chlad odspoda (od sněhu), osvědčila se mi silná karimatka (EVA 14mm) a pod ní pod záda/ledviny ještě alomatka (stačí jedna pro dva vedle sebe), normální karimatka je málo, můžeš to vylepšit batohem a náhradním oblečením.
A jinak pokud zimní spacák tak peří, to je ale cenově o řád jinde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.