Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jedu na hory a budeme spát nejspíš jen ve stanech, takže budu potřebovat opravdu dobrý spácák.. Koukal jsem na internet a docela se mi líbil tenhle: huskycz.cz/... Máte ho někdo vyzkoušený?
Pokud to nebudeš nosit na hrbu a nebude to na častější použití tak bude OK. Přeloženo do češtiny: je těžkej jak prase a nejspíš zabere hodně místa. Prvních 20-30 nocí bude teplej, pak rychle slehne a bude tak na jaro nebo podzim = pohodlí do -5°
Stejný efekt získáš když složíš dva lepší kilové letní spacáky do sebe - bude to vážit stejně a i bude komfort podobný. Dobré je vyzkoušet to předem někde poblíž baráku když bude zima tak utečeš do tepla, mimo civilizaci ve stanu se budeš muset tulit ke kamarádovi ![]()
Dej si pozor na chlad odspoda (od sněhu), osvědčila se mi silná karimatka (EVA 14mm) a pod ní pod záda/ledviny ještě alomatka (stačí jedna pro dva vedle sebe), normální karimatka je málo, můžeš to vylepšit batohem a náhradním oblečením.
A jinak pokud zimní spacák tak peří, to je ale cenově o řád jinde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.