Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Chci prodat dům za 1.470.000,- korun. Realitka mi ukázala návrh smlouvy, ve které stojí že provize je 5% + DPH z kupní ceny. Trochu to nechápu. Mohl by mi někdo poradit, kolik v závěru dostanu já a kolik si vezme realitka? Ještě jsem nic nepodepsala naštěstí a raději se ptám. Paní z realitky jsem nějako nepochopila a nechci naletět. Děkuji za odpovědi
No 5% z kupni ceny bude 73500 plus dph predpokladam 21%, tudiz celkem88935, jestli se nepletu.ovsem stejne si nechte poradit od nekoho s
prectenim cele smlouvy, jestli ji za dohodnutou cenu musi prodat, mohou li ji prodat za min, a kdyz za jakych podminek.prodaji li ji za vic, nenechaji si tu navysenou castku atd
Provizi platí ten, kdo si službu RK objednal, nebo ji využívá. O tuzemských RK je zbytečné mluvit - oficielně by jejich provize měla být 2 - 3 %, běžně požadují - no darmo mluvit... Kvalita jejich činnosti neodpovídá požadované ceně, smlouvy odfláknuté až neplatné, ochotní jsou jen než zaplatíte provizi - pak je hledejte... Jen naprostý tydýt by svěřil vypořádání kupní ceny realitní kanceláři. Dávejte pozor, co jim podepíšete - budou tvrdit, že se jedná o neexkluzivní zastoupení, třeba to bude i v názvu smlouvy, ale on platí text smlouvy, nikoliv její název nebo co agent RK tvrdí... Nemovitost neprodáváte každý den, poraďte se s právníkem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.