Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provize RK - prodělám?

Od: real12321 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Chci prodat dům za 1.470.000,- korun. Realitka mi ukázala návrh smlouvy, ve které stojí že provize je 5% + DPH z kupní ceny. Trochu to nechápu. Mohl by mi někdo poradit, kolik v závěru dostanu já a kolik si vezme realitka? Ještě jsem nic nepodepsala naštěstí a raději se ptám. Paní z realitky jsem nějako nepochopila a nechci naletět. Děkuji za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

0x

No 5% z kupni ceny bude 73500 plus dph predpokladam 21%, tudiz celkem88935, jestli se nepletu.ovsem stejne si nechte poradit od nekoho s

prectenim cele smlouvy, jestli ji za dohodnutou cenu musi prodat, mohou li ji prodat za min, a kdyz za jakych podminek.prodaji li ji za vic, nenechaji si tu navysenou castku atd

au1
hodnocení

0x

záleží na RK, prodáváme teď dům přes Sting, dříve jsme to zkoušeli přes Next, a u obou RK platí provizi kupující. Takže vy jako prodávající jste z obliga, platíte pak "jen" daň z převodu nemovitosti a případně daň z příjmu. Ověřte si u té RK, kdo bude provizi platit.

hodnocení

0x

Na takovou smlouvu bych nepřistoupil. Provizi zpravidla vždy platí kupující a je to tak dobře. Vy si určete částku, kolik chcete za dům dostat a realitka ať se stará, když ho prodá za dvojnásobek, je to její plus, ale vy vždy dostanete tolik, kolik chcete.

pravnik*
hodnocení

0x

Provizi platí ten, kdo si službu RK objednal, nebo ji využívá. O tuzemských RK je zbytečné mluvit - oficielně by jejich provize měla být 2 - 3 %, běžně požadují - no darmo mluvit... Kvalita jejich činnosti neodpovídá požadované ceně, smlouvy odfláknuté až neplatné, ochotní jsou jen než zaplatíte provizi - pak je hledejte... Jen naprostý tydýt by svěřil vypořádání kupní ceny realitní kanceláři. Dávejte pozor, co jim podepíšete - budou tvrdit, že se jedná o neexkluzivní zastoupení, třeba to bude i v názvu smlouvy, ale on platí text smlouvy, nikoliv její název nebo co agent RK tvrdí... Nemovitost neprodáváte každý den, poraďte se s právníkem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]