Nejste přihlášen/a.
Ahoj,žijeme s přítelkyní ve společné domácnosti.Máme dva syny 4,5 a 1,5 roku.Chodíme oba do práce na směny,pokud to nevychází hlídá babička.Na mladšího syna pobírá přítelkyně rodičovský příspěvek. U staršího syna se teď objevily příznaky neštovic.Chtěl bych s ním zůstat cca 14 dní doma.Mám nárok na ošetřovné a s tím spojenou částku? Moc díky za odpovědi.
Máte nárok na ošetřovné při ošetřování člena rodiny, na kterého jiná osoba nepobírá rodičovský příspěvek. Podpůrčí doba ošetřovného je 9 kalendářních dní.
doplněno 28.01.14 11:25:Ano, jak jsem psala. Máte nárok na ošetřování člena rodiny, na které není pobírán rodičovský příspěvek. Nemocné je starší dítě, máte nárok na ošetřovné.
doplněno 28.01.14 11:27:Teď jsem se do toho zamotala. Na mladší dítě je pobírán rodičovský příspěvek. Nemocné je starší dítě. Budete tedy ošetřovat starší dítě ne?
Ahoj,stále reším tuto otázku,po novém roce mi už po třetí vrátili dítě ze školky s teplotou( zřejmě příznaky neštovic).Potřebol bych s ním být doma,nevíte jak je to stím ošetřovným v téhle složité situaci? Moc dík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.