Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrznuti noh

Od: ellhonza* odpovědí: 8 změna:
Zdravím jaké problémy mohu mít když v zimě nemám pořádné zimní boty, ale jen látkové.. ( nosim sice 2 páry ponožek na každé ale tomu moc nepomůže ) většinou za den nachodim kolem kilometru...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Za 1. koupit pořádné boty, nemusí být nutně za tři tisíce a kožené, já mám černé pracovní Prabos s protiskluzovou podrážkou a krásně zateplené sněhule, dohromady vyšly na nějakých 1500,-.

Za 2. pořídit tepelné vložky, z jedné srany mají kožešinu, z druhé (která se dává směrem dolů) jsou z aluminia, takže drží teplotu a odráží zimu. Jeden pár cca 90,- kč.

sargo*
hodnocení

1x

Za den kolem kilometru? Tak to nehrozí samozřejmě nic, pokud ten kilometr neprokládáte někde delším postáváním na zastávce. Pokud nemáte sklony nastydnout sotva trochu ofoukne - jsou takové typy - ale to už byste asi věděl a neptal se. Jelikož se občas nezvládnu dostat do bot a chodím pro dítko do školy v sandálech i ve sněhu, mohu odpovědně říci, že nejhorší, co se může stát, je infarkt některé příliš všímavé sousedky :-D Spíš jde o to, abyste pak někde nebyl v promáčených botách. :)

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Třeba nachlazení

A ponožek můžete mít kolich chcete pokud je mokro a do bot vám teče.

hodnocení

0x

Já jsem přesvědčená, že si takto můžete vychodit problémy s ledvinami a močovým měchýřem. A také zadělat na problém s klouby. ;) Hlava může zmrznout, ale nohy musí být v teple!

hodnocení

0x

Tak boty nemusí být pořádné zimní, ale alespoň nepromokavé.. V tomto počasí nosit látkové boty je holý nerozum. Já bych byla v jednom kuse nachlazená.

host*
hodnocení

0x

I stavební dělníci potřebují pro práci venku v zimě v létě kvalitní boty. Pracovní boty kupodivu nemusí být tak drahé jako turistické. Mají kvalitní podrážku, kvalitní svršek, který při řádném ošetřování neprotéká, bytelné provedení, docela i vypadají a hlavně některé druhy nejsou drahé. Dají se koupit už od 500,- Kč, za 1000,- už to mohou být dobré a kvalitní boty. A za ušetřený peníz se dají koupit dobré (tedy kvalitní) ponožky, od ponožek pro běžné nošení, až po speciální pro myslivce a sportovce, které odvádějí pot od nohou a tak pot nemůže vystydnout a od nich nohy. Jak prý říkal Josef Švejk, že to chce klid a k tomu se dodává, že "nohy v teple".

jayeles*
hodnocení

0x
Pokud nemas na nove kup si na aukru treba nejaky kotnikovy tenisky, koupis je tam treba za cca dve stovky ;) porad lepsi na zimu nez nejaky platenky.

asd*
hodnocení

0x

Pokud se dostatečně hýbete tak je to OK. Například svižnou chůzí jdete z bráku do baráku.

Pokud ne, tak ledviny, močák, revma a jiné. Například 10 minut čekání na zastávce.

Ponožky jsou nejlepší vlněné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]