Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení digi tv

Od: ifkali* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

ruším po 7 letech digi tv, zatím to jde, cukají se trošku, ale chtějí originál krabice od jejich přístrojů. Nemám je a v jejich dopise neuvádějí jaké budou zato sankce, ačkoliv ve stávající smlouvě není, že bych to měla vrátit při zrušní v originál obale, jenomže to musím vrátit v nepoškozené. Než se jich budu ptát co chtějí za krabice, které nemám , tak se chci zeptat zde, zda máte někdo podobnou zkušenost a jaké sankce můžu očekávat. At´ vím do čeho zase jdu... Děkuji za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Chtějí to pravděpodobně proto, aby to mohli poslat dalšímu zákazníkovi... když jsem u nich reklamoval nefunkční DO, tak mi místo nového (které jsem očekával) poslali používané... taky podle toho vypadalo.

Nicméně pokud si pamatuji, tak při reklamaci není zákazník povinen vracet zboží v originálním obalu. Věřím, že by se to dalo vztáhnout i na tohle... aneb kdo si X let schovává krabice...

hodnocení

4x

Nebotje se, žádné sankce za nevrácení originálních krabic vám nehrozí. Stačí vrátit zapůjčené přístroje v pořádku. Hlavně je zabalte tak, aby nemohlo dojít k jejich poškození při přepravě. Originální balení nemusíte vracet ani při reklamaci nového výrobku.

hodnocení

3x

nepíšete sice od jaké společnosti,ale to je asi jedno.Po sedmi letech chtít něco vracet je od nich svým způsobem divné tem přístroj je za tu dobu téměř amortizován tudíž jeho cena je nulová,takže tímto jen asi chtějí potrestat lidi co od nich chtějí odejít.Normálně to zabalte a pošlete zpět pokud chcete,můžete pro sichra udělat záznam balení daného přístroje!ale aby byl doklad o odeslání!

Já měl zase problém s tím,že po několika letech po mě chtěli (UPC) vrítit při ukončení smlouvy modem,který již byl můj,nedali nic ani na to že v původní smlouvě to bylo uvedeno,nakonec vyhrožovali i soudy atd.Tak jsem se na... a poslal jim ho zpět do sídla s nehezkým průvodním dopisem (ne sprostým,ale přesto ve vší slušnosti ale nehezký) a abych měl doklad že ho dostali (a to chtěli doporučeně a s pojištěním!)

doplněno 27.01.14 14:00:

Vrátit bych ještě dokázal pochopit ale jakým způsobem to ty společnosti dělají již ne:

Alespoň za sebe-v pův bylo že po uplynutí 2roků je vše moje,a po více jak pěti letech a změně tarifu,tím i úpravě smlouvy se neanulovala původní,jen doplnila mne ... A navíc při oznámení padl dotaz zda chci technika,který ode mne přebere zařízení či ho pošlu jsem sdělil že chci technika,který to převezme. Po půl roce nic nedělání mně začli vyhrožovat soudy a exekucí za nevrácený přístroj díky amortizaci téměř nulové hodnoty,ale já že jej musím poslat s pojištěním na 1000,-kč?to je normální jednání?

petr123*

Co je divného na tom že chtějí vrátit něco, co je jejich? Jasně že satelit hodí do starého železa a přijímač použijí maximálně na náhradní díly, nicméně je to jejich majetek...

Kdyz rusi digi tv tak asi u http://cz.digi.tv/ .

pavkazji*
hodnocení

2x

Digi jsem rušil před půl rokem,po odeslání výpovědi jsem zatelefonoval aby mi řekli nejbližšího technika a tomu jsem to odvezl .Na co jsem krabici měl to v krabici.Zbytek v igelitce.Ano musí to být nepoškozené.On to stejně švíknul na haldu.Co se týče držáku nic bych jim neplatil.Máte předávací protokol od technika a tam je seznam věcí které jste dostali a které vám namontovali.Tudíž držák tam nemůže být.

Není od věci si překontrolovat odevzdávací list a mít ho řádně podepsán přebírajícím technikem.Kontaktovali mne asi 3x že jsem nevrátil to a to.Takže jsem byl pěkně kryt.no zkouší to moc klientům jim utíká *palec*

ifkali*
hodnocení

Děkuji za rady, demontujeme to, odvezeme. Pouze za držák jim budu platit, to vím, páč nechceme rušit fasádu, kvůli 700kč, takže to mi nevadí, ale ty krabice fakt nemám, takže by to teda mělo projít.Přeji hezký den a jště jednou dík.

doplněno 27.01.14 12:56:

Ještě chtějí vrátit veškeré kabely, ale to taky raději zaplatíme, páč jsou ve zdi. Držák je náš, ale tenkrát před 7letama nás nenapadlo to uvést do smlouvy, to je vysloveně naše chyba takže ted´ jim ho uhradíme, to beru za blbost se platí, ale veškeré kabely jim můžu taky těžko vracet, když je to nataženo v baráku..Takže jim to raději taky uhradíme, ale krabice nemám))tak z toho jsem měla strach.

petr123*

Koax od satelitu neposílat, jen normálně napájecí kabel od přijímače. Taky jsme je neposílali a nikdo po nás nic nechtěl.

Pokud je držák váš tak nic neřešit, prostě jim poslat jen satelit s přijímačem. A k tomu dopsat že držák nebyl součástí pronájmu ale váš. Pokud ho budou chtít tak se ozvou, ale dost o tom pochybuju...

petr123*
hodnocení

0x

V dopise to sice je, ale když jsem jim to vracel tak jsem je už taky neměl a bylo to jedno.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím.

Já jsem vracel Digi TV bez obalů.Jen vše musí být v pořádku a nepokažené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]