Nejste přihlášen/a.
Chtel bych pracovat u dopravni policie.Mam uz 18 let i cisty rejstrik.Chtel bych jit na ty vstupni testy, ale problem je v tom ze budu muset jit svedcit za 2 mesice k soudu.Ale co kdyz me odsoudi? Kdyz me neodsoudi a budu jen jako svedek tak to prekazka neni to vim.Nemam radsi pockat az skonci soud a pak to zkusit? P.S. Vim ze jsem tu psal podobny prispevek, ale chtel bych znat tuhle odpoved na tuhle situaci.Dik.
Musíte si ujasnit, jestli jste jen svědek a nebo jestli jste pro něco stíhán. Bylo vám sdělenou policií podezření? Bylo vám doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání? Nebo doručen návrh na potrestání? Pokud je to 3x NE, tak se zatím není čeho bát. Možná kdybyste nám konkrétněji napsal, co se stalo a co máte dosvědčit, tak bychom se někam dobrali. Takto se tady pořád bavíme hypoteticky. Nemohu vám říci, jestli vám nějaké stíhání hrozí, když vůbec nevím o co jde. Z předchozích příspěvků jsem pochopila, že jde asi o dopravní nehodu. Vy jste řídil? Budete muset napsat víc.
Čeho se bojíte?Pokud je to tak ,jak píšete,ničeho jste se nedopustil.Byl jste opilý,ale neřídil jste.Vinen je řidič,po požití alkoholu neměl sedat za volant.To ,že jste si sedl do auta k opilému řidiči je OHROMNÝ NEROZUM!,ale ne trestný čin.Pokud se mýlím,ať mne někdo opraví.
Jediný problém byste mohl být, pokud byste po něm chtěl, aby vás opilý dovezl domů a naváděl ho po trase, přestože byste věděl, že je opilý. Vzhledem k tomu, že jste byl ale taky, tak nepředpokládám, že byste byl natolik v tu chvíli při smyslech, abyste byl úmyslný návodce. Jak to popisujete, nebála bych se ničeho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.