Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat. Před více jak půl rokem jsem žádal o první svůj úvěr v životě, byl mi zamítnut a dnes jsem si byl nechat vytisknout výpis z úvěrového registru CNCB a zde mi řekli, že k dnešnímu datu tam nemám nic vedeno. Jak je to možné, když jsem žádal o úvěr a byl mi zamítnut a všude se píše, že by tam měl být vidět, 4 roky a více... Předem děkuji za radu.
Podívejte se, banka si zjišťuje zda žadatel je schopen plnit. Takže nemusí být v registru dlužníků, prostě je rizikový. Banka nesděluje důvod zamítnutí, jsou to její peníze. Na rozdíl od společností, co neřeší historii žadatele, ale nechá si to dobře zaplatit.
doplněno 03.03.14 14:39:Je-li zájem, vím o společnosti na úvěrování aut .., postup jako u banky, ale dá i s registrem.
doplněno 03.03.14 16:38:Vy to nechcete chápat, je na bance, jak vyhodnotí vaši finanční situaci a to bez ohledu na nějaké registry. Je povinna úvěr poskytnout? Ale: Věřitel před uzavřením smlouvy, ve které se sjednává spotřebitelský úvěr, či změnou takové smlouvy spočívající ve významném navýšení celkové výše spotřebitelského úvěru, je povinen s odbornou péčí posoudit schopnost spotřebitele splácet spotřebitelský úvěr, a to na základě dostatečných informací získaných i od spotřebitele, a je-li to nezbytné, nahlédnutím do databází umožňujících posouzení úvěruschopnosti spotřebitele. Věřitel poskytne spotřebitelský úvěr jen tehdy, pokud je po posouzení úvěruschopnosti spotřebitele s odbornou péčí zřejmé, že spotřebitel bude schopen spotřebitelský úvěr splácet, jinak je smlouva, ve které se sjednává spotřebitelský úvěr, neplatná.
A teď mlufte.
co zajít do jiné banky? evidetne si nynější banka neváží klienta nebo vas shledala rizikového.
Dneska se banky předhání o klienta máte určitě navýběr
doplněno 03.03.14 16:34:proč by se to tam melo také objevit? banky přece nemaji žádnou povinnost a hlavně pověření (osobní udaje mam na mysli) někam hlásit a hlasit každy uvěr nebo hypoteku co nebyla schválena.
Asi jsem se špatně vyjádřil. Já žádný úvěr nechci, jenom chci vědět, proč když mi byl úvěr zamítnut před půl rokem z důvodu, že jsem neměl pracovní smlouvu délší než 3 měsíce, proč se to neobjevilo v tom úvěrovém registru, že mi nebyl poskytnut z toho důvodu? Dnes jsem si ho nechal vytisknout a nic...
Proc si myslite ze by mel kazdy zamitnuty uver v tom registru uveden, to by tam byl snad kazdy druhy Cech. Spis to bude podobne se
Solusem.
Tam byste byl nejspis uveden pri spatne platebni moralce, za spatne splaceni predchozich uveru.
A to vas mrzi, ze tam nejste?
Na teto strance jsou instituce s kterymi spolupracuji, treba tam ta vase banka neni.
doplněno 03.03.14 17:32:A kterapak banka by vam taky pujcila, kdyz jste mel smlouvu na 3 mesice.mozna byste se do toho registru dostal, kdyby vam pujcili.ted jste aspon v klidu, ze az budete chtit pujcit, v registru nejste
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.