Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám pár dotazů ohledně FIO banky. Zjistil jsem že výběr z cizího bankomatu stojí 30 Kč, ve starších příspěvcích na poradte jsem ale našel, že pokud si vyberu z bankomatu ČSOB tak stojí jen 6 Kč, což jsem už nikde nenašel, takže to už asi není aktuální že? A jinak, pokud si vyberu každý měsíc maximálně 10 krát ve FIO bankomatech tak je to zdarma? Zároveň mě zajímá jestli je tu někdo kdo vybírá běžně z cizích bankomatů, což by často čekalo i mě. Také mě zajímá za jak dlouho mi bude vystavena platební karta od založení účtu, pokud jsem to na stránkách banky přehlédl, tak se omlouvám.
Děkuji za reakci, trochu mě zmátlo i těch 10 výběrů, někde jsem četl že zdarma je pouze prvních 10 výběrů a další bez ohledu na měsíc jsou zpoplatněny. Nebo je to tak, že pokud si každý měsíc vyberu max. 10 krát je to stále zdarma?
Jsem v tomhle ohledu laik, ale zajímá mě ještě samotná platební karta. Pokud budu chtít učinit první výběr z bankomatu, musím ji, jak jsem ze stránek pochopil, aktivovat přes internet banking a zadat vlastní PIN? Je vůbec možné IB při běžném účtu vůbec nepoužívát a např. výpisy z účtu si nechat papírově zasílat?
Kartu můžete aktivovat v bankomatu třeab jen dotazem na stav. Výběrů zdarma je 10/měs s vlastího bakomatu, je to z důvodu, že existují různí škodiči a vybírají i stokrát měsíčně nejnižší částku. Při pořízení karty dostanete dva výběry zdarma z cizích bankomatů a za každé čtyři tisíce utracené kartou získáte jeden výběr z cizího zdarma - nejvýše pět výběrů/měs. Přehled o počtu volných výběrů najdete v internetovém nebo mobilním bankovnictví.
Dobrý den, já jsem to právě pochopil tak, že kartu musím přes IB zprovoznit a zadat vlastní PIN a až pak třeba přes bankomat prvním výběrem atd ji aktivuji. Ten počet výběrů je dle mě docela slušný pokud se podívám na jiné banky a nemluvím o poplatcích za výběr nebo samotný účet. Kdybych utratil měsíčně ty 4 tis. tak by to nebyl problém, ale spíš to bude méně a budu často nucen platit za cizí bankomat. Máte např. zkušenost s EQUA bank? Tam jsou běžné služby zdarma pokud tam měsíčně chodí min 10 tisíc že?
Chtěla bych převést peníze z ČS do FIO banky,myslíte,že je lepší vybrat hotovost,nebo poslat převodem z banky do banky. Jde mi o poplatek. Dá se někde zjistit,kolik se platí za 10,20,30,... tisíc atd?
Děkuji za odpověď
hankas, za převod platíš pouze u CS a pokud převádíš 10tisíc platíš 5 korun. Za 300.000 už ale platíš padesát deseťáků.
Ale neřešil bych to, podle mě je to jedno. jak dlouho jsi u CS že to nevíš cena je vždy stejná, jen na poště platíš jinak.
A rozhodně bych si to poslal převodem.
já vím,že se platí jen u ČS,ale zatím jsem převáděla jen malé částky,teď bych chtěla převést větší sumu, no jsem už asi 25 let u ČS tak to neni tak velký poplatek, pošlu převodem ,děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.