Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

FIO banka

Od: panxyz odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, mám pár dotazů ohledně FIO banky. Zjistil jsem že výběr z cizího bankomatu stojí 30 Kč, ve starších příspěvcích na poradte jsem ale našel, že pokud si vyberu z bankomatu ČSOB tak stojí jen 6 Kč, což jsem už nikde nenašel, takže to už asi není aktuální že? A jinak, pokud si vyberu každý měsíc maximálně 10 krát ve FIO bankomatech tak je to zdarma? Zároveň mě zajímá jestli je tu někdo kdo vybírá běžně z cizích bankomatů, což by často čekalo i mě. Také mě zajímá za jak dlouho mi bude vystavena platební karta od založení účtu, pokud jsem to na stránkách banky přehlédl, tak se omlouvám.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Teď z hlavy vím je těch 10 výběrů zdarma z Fio bankomatu. Kartu mi dali adi za 3 týdny. Ale pokud máte pobočku blízko, můžete bez poplatku vybírat i tam.
panxyz
hodnocení

Děkuji za reakci, trochu mě zmátlo i těch 10 výběrů, někde jsem četl že zdarma je pouze prvních 10 výběrů a další bez ohledu na měsíc jsou zpoplatněny. Nebo je to tak, že pokud si každý měsíc vyberu max. 10 krát je to stále zdarma?

10 výběrů v kalendářním měsíci z bankomatů Fio zdarma. Na pobočce vše zdarma v jakémkoli množství.
panxyz
hodnocení

Jsem v tomhle ohledu laik, ale zajímá mě ještě samotná platební karta. Pokud budu chtít učinit první výběr z bankomatu, musím ji, jak jsem ze stránek pochopil, aktivovat přes internet banking a zadat vlastní PIN? Je vůbec možné IB při běžném účtu vůbec nepoužívát a např. výpisy z účtu si nechat papírově zasílat?

Určitě ano, ale nevim zda to neco stojí.
stirecek*

Kartu můžete aktivovat v bankomatu třeab jen dotazem na stav. Výběrů zdarma je 10/měs s vlastího bakomatu, je to z důvodu, že existují různí škodiči a vybírají i stokrát měsíčně nejnižší částku. Při pořízení karty dostanete dva výběry zdarma z cizích bankomatů a za každé čtyři tisíce utracené kartou získáte jeden výběr z cizího zdarma - nejvýše pět výběrů/měs. Přehled o počtu volných výběrů najdete v internetovém nebo mobilním bankovnictví.

panxyz
hodnocení

Dobrý den, já jsem to právě pochopil tak, že kartu musím přes IB zprovoznit a zadat vlastní PIN a až pak třeba přes bankomat prvním výběrem atd ji aktivuji. Ten počet výběrů je dle mě docela slušný pokud se podívám na jiné banky a nemluvím o poplatcích za výběr nebo samotný účet. Kdybych utratil měsíčně ty 4 tis. tak by to nebyl problém, ale spíš to bude méně a budu často nucen platit za cizí bankomat. Máte např. zkušenost s EQUA bank? Tam jsou běžné služby zdarma pokud tam měsíčně chodí min 10 tisíc že?

stirecek*
Fio mám a ještě se mi nestalo, ze bych platil za výběr nebo něco jiného. Ono v podstatě bohatě stačí jeden výběr. Pokud vím, ze budu potřebovat hotovost, vyberu jednoduše víc. Jinak všude platím kartou. Kartu od Equa bank mám taky a oni mají výběry zdarma ze všech bankomatů, ale při podmínce protočit deset tis nebo zůstatku min stotis.na všech účtech. Tam mám šest účtů, tři spořící a tři běžné ve třech měnách. Karta je multimenova, což je výhoda oproti fio. Kdyby neměli podmínky a měli lepší bankovnictví, tak je to lepší banka nez fio. Na druhé straně, bankovnictví zas tak špatné není, úcty a vše další si může člověk vytvořit sám a bankovnictví je ještě přehledné. Jsou i horší, třeba Ing nebo Air...
doplněno 26.01.14 23:04: Jojo, s tou kartou - nastavíte si pin a aktivujete v bankomatu treba dotazem na zůstatek. Pak je aktivní

Chtěla bych převést peníze z ČS do FIO banky,myslíte,že je lepší vybrat hotovost,nebo poslat převodem z banky do banky. Jde mi o poplatek. Dá se někde zjistit,kolik se platí za 10,20,30,... tisíc atd?

Děkuji za odpověď

fido*

hankas, za převod platíš pouze u CS a pokud převádíš 10tisíc platíš 5 korun. Za 300.000 už ale platíš padesát deseťáků.

Ale neřešil bych to, podle mě je to jedno. jak dlouho jsi u CS že to nevíš :) cena je vždy stejná, jen na poště platíš jinak.

A rozhodně bych si to poslal převodem.

já vím,že se platí jen u ČS,ale zatím jsem převáděla jen malé částky,teď bych chtěla převést větší sumu, no jsem už asi 25 let u ČS :( tak to neni tak velký poplatek, pošlu převodem ,děkuju :)

stirecek*

Fio bance je to jedno, záleží na vaší bance. Podívejte se do ceníku, kolik mají odchozí platby. Já myslí, že je to jedno, jestli je deset nebo třicet tis, mega :)

doplněno 27.01.14 19:44:

Ono výběr v hotovosti může být ještě dražší...!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]