Nejste přihlášen/a.
Dobry den, prosim nekoho zda ma nejakou zkusenost s vydrzenim pozemku.funguje to jeste, popr.jak?
Jde mi o to, manzel ma pozemky na kterych uz leta hospodaril jeho otec, nevim jak dlouho presne, ale co jsem tam ja tak 14 let urcite.jedna se o pozemky nekoho jineho, ktere byly prideleny k hospodareni.manzel mel kus tam, kousek tady, tak ja nevim jak to fungovalo drive.jde mi o to, mame o jeden pozemek zajem, vymenit za jiny, ktery vlastni manzel.lze to nejak? Ma nejake predkupni pravo? Na cuzk jsem zjistila kdo to vlastni, ale jen na papire, nikdy jsme je za ty roky nevideli.prosim o jakekoliv rady ci vysvětlení . Díky moc
Aby šlo uplatnit vydržení pozemku, museli byste jej obdělávat v dobré víře, že je pozemek váš. Ale vy víte, že váš není. Vy jste nemohli platit daň z pozemku když nejste majitele v katastru. Nebo máte s majitelem jinou dohodu?
Majitele znáte, takže se musíte pokusit s ním dohodnout na výměně či prodeji.
Vy jste nikdy nekoukl do map a nezjistil jste cizího vlastníka? Vy platíte daň z nemovitosti bez těchto 25 m2? Přece při digitalizaci pozemků jste na tuhle zkutečnost musel přijít. Takže soud určitě nemáte vyhraný. Netrucujte - kupte.
moooc velká omluva - dodate patří k jiném dotazu. ach jo...
Díky za vysvětlení, takže jedině zkontaktovat majitelky a poprosit je o výměnu či odprodej.
Zadny problem @usko, podobny dotaz, stejny nazev
Vlastnictví pozemku je to,co je zapsáno v katastru nemovitosti.Užívání pozemku je něco jiného.To je případ naší zahrádkářské kolonie.Tu jsme na základě přidělení k užívání od "národního výboru"obdělávali přes 20 let.Po" revoluci klíčů "
jsme se po čase setkali s tím,že na základě rozhodnutí nových mocipánů jsme zjistili,že pozemky bez našeho vědomí najednou vlastní někdo jiný a chce,abychom vypadli.Napravilo se to jednáním a vyplacením odstupného,kdy pozemky nám byly odprodány.Žádné pravidlo vydržení nebylo možno uplatnit.Zbyl pouze pruh pozemků podle plotu,který jsme užívali jako cestu.Ten jsme zapsali jako věcné břemeno po dohodě,z hlediska dlouhodobého užívání.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.