Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plagiatorstvi z jine zeme

Od: gubaxan® odpovědí: 6 změna:

Poradte prosim-vymyslim nazev pro svoji firmu a nasel jsem mnou vymysleny nazev v jine zemi,takze ho uz nemohu pouzit?

a taky ohledne loga-taky jsem nasel logo v jine zemi-takze kopirovani ne?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

0x

Logo - nelze, porušila by se autorská práva.

Název - záleží na tom, zda je registrován jako ochranná známka a pro jaké obory, popř. zda jde o nějaký světově známý název.

Např. název Stella byste podle mne mohl klidně mít pro restauraci nebo opravnu obuvi ...

hodnocení

0x

Ten, kdo by mohl protestovat, je ta dotyčná firma. Pokud nepředpokládáš, že budeš světově proslulý, tak kde není žalobce, není soudce. V logu se dají udělat změny - barvy, typ písma, deformace..., v názvu ostatně taky.

hodnocení

To jsem potreboval slyset :)

hodnocení

Ted jsem nasel chameleon v cz-je to malirstvi.takze uz ten nazev pouzit nemohu?

lakovani aut

Koukl jsem do obchodního rejstříku, v Česku je pět firem co mají v názvu chameleona

or.justice.cz/...

hodnocení

takže neni problem?
Pravě jsem nevěděl zda mohu použit stejny nazev v podobnym oboru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]