Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Angína a antibiotika

Od: celestynka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

ve čtvrtek jsem byla u lékaře, protože mi bolelo v krku a měla jsem potíže s polykáním. Doktorka mi nasadila antibiotika - Ospen, s tím, že mám angínu. Je sobota a bolest v krku neustopila, přidaly se horečky a vykašlávání hlendů a přijde mi, že se čepy na mandlích rozrůstají .. Proč atb. nezabírají? Mám čekat? Nebo je třeba atb vyměnit. .. děkuji za odpvěď!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Vydržet! Příznaky začnou ustupovat cca po dvou dnech užívání. Takže během dneška už by mělo být lépe...
p.s.: přeji brzké uzdravení
doplněno 25.01.14 13:11: Nezapomeňte na probiotika ...a snižovat horečku.
celestynka*
hodnocení

děkuji ...zábaly a kloklání vody se solí (fuj!) praktikuju... Já se svojí praktickou lékařkou nejsem spokojená delší dobu a tak mi napadlo, jestli vůbec poznala že to angína je (neudělala výtěr, ani nenabrala krev) ... :/

cuca*

Pokud nejsi spokojena vymen ji.

Ja nemocna nebyvam, atb mam poprve.ovsem kdyby mije mel predepisovat furt tak odmitnu, ano taky jsem slyšela ze by to meli napred vzit ster ci krev, no duveruju mu.

A ano probiotika bud kapsle, ale staci jogurt, cetla jsem syrovatku susenou, ta atb totiz bohuzel zabiji i ty hodne strevni bakferie.no a rika se ze ve strevech sidli nase imunita.takze po nemoci se chvili setrit a vitaminovat.

celestynka*
hodnocení

Já jsem z malého města, a jsou ty lékařky dvě..a ta druhá už nepřijímá (protože je fakt dobrá a chodí k ní každý) :D A zase se mi dojíždět nikam nechce..hlavně když bude člověku špatně že jo..ale asi mi nic jinýho nezbyde :/ Díky za rady! Jogurtíky mam nakoupené :)

cuca*
hodnocení

0x

Ahojky, tak to jsme na tom stejne, tedy podle priznaku ja lepe.taky mi ve ctvrtek dali antibiotika, penicilin.ovsem mne se to zlepsilo, teplotu nema m, krk citim trochu.bolest.

Ja mam kvuli tomu ovsem byt kvuli tem antib.10 dni doma, misto v praci, pripada mi to dlouho . mam práci na tri mesice a uz lezim po 3 nedelich...

No, budes mit těžší formu to asi hned nezabere, me jeste napsal nurofen 400 na bolest, ta atb asi zabiji bakterie, ale horecku a bolest prvotne neresi.

Vydrz do pondeli, pokud se ti nepritizi nejak rapidne, hodne pij, ikdz to boli, taky mi doporucil kloktat vlaznou voodu se soli.no a kdyz se to bude zhorsovat navstiv ji

Nebo zavolej.

Hodne stesti, hrozna bolest, zlaty kasel..

celestynka*
hodnocení

Ahojjky, naštěstí pít a jíst ještě můžu, ale zaráží mi to, že se to rozlejzá pořád a pořád. místo aby to ty atb. zastavili :( vždycky jsem měla klasický Penicilin a ted mam Ospen (sice je to taky penicilinový řady)ale stejně :D

Já do práce chodím, protože jsem ve zkušební době a navíc minulý týden sem byla 2 dný se střevníma problémama,,,takže si nemůžu dovolit pořád marodit...A hlavně o tu práci stojím. :)

cuca*

To jsmemna tom podobne, ovsem nevim kde pracujes, ale za prve můžeš zacit v praci epidemii a krom tohoje strasnee tezke v tomhle stavu pracovat, precti si nejaky clanky o tom co nevylezena angina dokaze v tvem tele spustit, hruzne predstavy.a to se divim ze te doktorka nechala jit do prace...ja se taky zdrahala jit k doktorovi z obav o praci, 1 den jsem pracovala ale neslo to, holt jestli me vyhodi jsou to sprostaci

pb®

Penicilin a Ospen mají stejnou účinnou látku, je to tedy stejné léčivo, akorát s různým názvem. A nepomůže hned, ale příznaky ustoupí až asi za tři dny. Takže pokud jste začala brát antibiotika ve čtvrtek a teď se sobota, počítejte se zlepšení nejdřív zítra. Obecně se říká, že pokud nedojde ke zlepšení do 5ti dnů, je na čase změnit léčbu. Kloktat je lepší něčím účinnějším, třeba Stopanginem a cucat Tantum verde.

celestynka*
hodnocení

DĚKUJU, tak snad bude líp :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]