Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych poprosit o názor nebo tak něco. Pronajímám byt a ten mám teď prázdný. Tak jsem si vylepil u nás v ulici na jednu takovou výlohu s dovolením paní majitelky inzerátek. Teď mi volalo nějaké skryté číslo - nějaká paní, zda je byt volný, kolik jsou poplatky, že by měla o byt zájem. Nic divnýho, říkáte si, ale mě tak napadlo, jestli třeba takhle nevolají třeba z FÚ, aby si ověřili, zda se platí za to daně nebo ne? Jsem trochu podezřívavý, to víte, dnešní doba. Vím, že ze skrytého čísla volá policie nebo tak, ale jestli si třeba berňák tohle nějako taky hlídá? Díky za rady a názory.
Nesetkala jsem se nikdy s běžnou osobou, jak se říká "fyzickou", která by měla skryté číslo. Proč? Když někomu volám a znám jeho číslo, nevadí mi, když on vidí mé.
Nedávno mi volala policie pod skrytým číslem a dost mě to vyděsilo. Chtěli jen nějakou informaci od manžela, ale to skryté číslo není příjemný pocit.
Možná za vším vidím zbytečné bubáky, ale paní se skrytým číslem, která se zajímá o pronájem, bych nevěřila. Jen můj názor. Pokud chce byt, proč se schovává? Jaga.
No, tak nevím, se zahraničím komunikuji prakticky obden, stejně jako s našimi techniky v zahraničí, kteří mají SIM českých operátorů - a div se světe, vždy se zobrazí číslo volajícího.
Takže stejně jako kolega ZÁSADNĚ skrytá čísla nezvedám, maximálně hovor vypípnu, aby nerušil. Považuji to za vrchol hulvátství skrývat se a chtít po někom, aby to akceptoval - něco jako pořvávat po někom zpoza rohu. Možná mám dle Vás smůlu, ovšem vzhledem k tomu že toto praktikuji od zavedení GSM, tak i s takovou smůlou se dá vcelku spokojeně žít
BTW - co se týče policie a podobných - věřte, že když budou něco potřebovat, že umí zavolat z normálního mobilu, nebo pevné linky - už mi takhle několikrát volali kvůli svědectví a pod.
Potvrzuju, že občas se mi při roamingu číslo nezobrazí, přestože volá známý a číslo skryté nemá. Tak s tím típáním opatrně, abyste netípnul třeba volání známého kterému zdechlo auto a potřebuje pomoc (např. najít a vytelefonovat levný odtah atd.)
Skrytá čísla zásadně neberu.kdo se stydí či nechce "odhalit identitu" nemá u mně nárok,byť by to byl třeba sám p.Zeman,prezident ČR!
Pkd si někdo myslí že musím-vyvedu z omylu.
Měl jsem problém s autem a mělo jít na PČR na expertizu,čekal jsem jen na ně kdy se ozvou.Ozvali,nejprve skryté asi 3x,když jsem nezvedl,tak pak otevřeným a představil se jako "policie ČR..." a šel k věci.Když jsem z autem dojel tak se jen zmínil "Vy neberete skrytá čísla?" nci víc nic míň!
Skrytá čísla přijímám. Už několikrát to byla nemocnice s informací o změně termínu objednané kontroly. Je rozhodně v mém zájmu se např. toto včas dozvědět.
myslím, že je úplně jedno, jestli skryté číslo nebo nebo neznámé, protože většina exotů, co nabízejí nesmyslné produkty a akorát tak obtěžují lidi, volají z normálních mobilních čísel. To že policie a některé státní instituce používají skryté číslo je pravda, avšak není problém vytukat jinou předvolbu a pak se zobrazí číslo běžné pevné linky. A není problém na mobilu tuto funkci nastavit, když nechci, aby každý datel viděl mé tel. číslo. a když už volá někdo od policie nebo s fin. úřadu, je asi lepší se s nimi domluvit po telefonu než aby dělali ostudu v místě bydliště, práci apod.
Zkušeností s voláním policie několik mám, Nemám je rád, to se tu ví. Ale nikdy se mi nestalo, že by policie volala ze skrytého čísla. Vždy to bylo číslo začínající 9. Finančák by se vás neptal jestli pronajímáte, ale jestli platíte daně. Takovéhle telefonické zjištění nesouladu mezi skutečně vybíraným nájemným a přiznaným v daňovém prohlášení nic neznamená. Nejspíš to byla realitka. Některé realitky se "přiživují" na nabídkách v inzerátech, a tváří se jako by byt nabízely také. Od klienta potom za dohození inkasují sumu za zprostředkování. Možná jen nenápadně sondoval nějaký realiťák, jestli by jste byl ochoten se nechat zastupovat realitkou. Takových nabídek možná obdržíte víc, než poptávek na bydlení.
A pokud to byl zájemce o bydlení, tak bych asi byl ve střehu. Nemyslím, že v tomto případě volat ze skrytého čísla, je normální. Výjimka je jedna. Volání z VOIP. Tam to opravdu čísla nepřenáší. Alespoň od mého jednoho kamaráda, který VOIP má a používá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.