Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím, jak se k ní chovat

Od: nikc® odpovědí: 22 změna:

Zdravím,

v práci jsem se skamarádila s kolegyní a převčírem jsme se pohádali, protože jsem jí řekla, že na ní počkám, počkala jsem v obchodě o uličku dál než jsem měla a ona mě neviděla, přitom jsem tam byla. Pak jsem jela dolů a hledala jí a našla jí, jak se baví s jinou kolegyní, se kterou se moc nemusím. Tak jsem jí řekla naštvaně, proč pro mě nepřišla, když jsem jí řekla, že tam počkám. A ona mě tam prý neviděla. Přitom musela jít kolem uličky, ve které jsem byla. Kdyby mě fakt hledala, našla by mě. A pak hned řekla že jsem zase uražená a budu. To by se urazil snad každý, ne? Řekla to hnusně hned na začátku, až jsem byla překvapená a nevěděla, co na to říct. Nikdy mi nic takového, co jí vadí na mě, neříkala. Tak se s ní od té doby nebavím. Co si o tom myslíte? Od té doby se trápím a furt brečím. Dotklo se mě, že mi to vůbec řekla a navíc před kolegyní, se kterou se nemusím. Ale ona se s ní baví. Myslím, že mi to právě před ní řekla, aby se jí zalíbila a měla v ní oporu, protože sama do očí by mi to neřekla. Když jsem jí tak vadila, proč se se mnou kamarádila a chodila se mnou na obědy? Přetvařovala se, přitom jsem jí "vadila"? Možná bych se jí měla zeptat, ale já se radši trápím. Navíc jsem zjistila nedávno, že si nepamatuje, co jí říkám. Jde jí to jedním uchem dovnitř, druhým ven. A včera za mnou taky sama nešla. Předtím jsem za ní chodila spíš já. Ale kdyby se se mnou bavit nechtěla, tak by se nebavila, ne?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ženský kolektiv je dost specifický. Dělat si kamarádku z kolegyně není asi ten nejlepší nápad. Budete se bavit hlavně o práci a klevetit o dalších kolegyních. A všechny dohromady jste sokyně, které usilují o pozornost kolegů (pokud se tam částečně vyskytují).

Může to fungovat chvilku, pak se takto pohádáte a vězte, že ta kamarádka nyní bude zase referovat o Vás té jiné kolegyni - a tak nějak stále dokola. Já bych to nechal "vyhnít" a on čas ukáže. A trápit se nemá význam. Zdravím!

joule*
hodnocení

3x

Dobrý den. Nemyslím si, že byste se vyjadřovala, jako by Vám bylo 12, každý má přeci podobné problémy, nikdo nechce být neoblíbený. Bohužel tady to vypadá, že Vás nemá ráda. Možná sama od sebe by Vás ráda měla, jenže je tu ta kolegyně, se kterou se ona baví, možná ji svedla na špatnou stranu. Možná Vás spolu pomlouvaly, a tím mezi vámi vznikla ještě hlubší propast.

Takových lidí bych si raději snažila nevšímat, rozhodně to nijak neřešte z Vaší strany - ten, kdo by měl něco začít řešit, je ona (případně ta druhá kolegyně). Měla by se teď omluvit a pokud se neomluví, pak to nechte být, její chyba, že ztratila nepochybně dobrou kamarádku.

hodnocení

Ona mi to mohla udělat schválně, že mě v té uličce přehlídla. Aby mě naštvala a pak mi vpálila, že já budu uražená naštvaně. Na to se nedalo usmívat, že mě tam nechala čekat, jak mi někdo radil. A to jsem si myslela, že je to hodná "holka". Ale po tomhle výstupu už vím, že ne. Sice se ta druhá, co se s ní baví, včera trochu se mnou bavila a chtěla na kafe, ale pak se zas ke mě divně chovala. Taková ona je. Jednou by se se mnou bavila a po pár hodinách je úplně jiná a protivná na mě.

doplněno 25.01.14 17:23:

Napadlo mě taky, že mě pomlouvají. Takový pocit jsem měla.

doplněno 25.01.14 17:32:

Mě to připomnělo situaci, kdy mi babička, když jsem byla malá vyhrožovala, že když budu zlobit, řekne to tetě. Připomněla mi mojí babičku a ta druhá kolegyně tetu. Je to asi k smíchu, ale je to tak.

joule*

Třeba ta druhá není tak špatná, jak si myslíte... Zkuste s ní na to kafe zajít :) Chtělo by to nějak prolomit ledy, bohužel ve vině nejste vy, takže je zvláštní se pokoušet o mír, když jste žádnou válku nevyvolala.

joule*

to není k smíchu, taková přirovnání se vždycky hodí, třeba Vám to pomůže situaci vyřešit! ;)

hodnocení

Měla jste pravdu. Ta druhá kolegyně ji svedla na svoji stranu. Chodí spolu na kafe a baví se spolu. Ani za pozdrav jí nestojím. Jako bych jí udělala něco hroznýho. Samozřejmě jsem to těžko nesla, protože předtím jsme spolu mluvily hodně, chodily na obědy. A pak se obrátí o 360 stupňů.

joule*

to je mi moc líto. Teď vám už nezbývá než to nechat být. Koneckonců, jste jen kolegyně, jak už tu někdo myslím říkal. zdravte je, jen se nesnažte o žádné příliš přátelské a vřelé konverzace, jinak doufám že nebudou tak zlé, že by Vás pomlouvaly i když byste jim nic nedělala. Doufám, že se situace obrátí zase do lepších kolejí.

hodnocení

Děkuju, ale zítra tam zřejmě skončím. Takže jsem se zbytečně trápila.

miklous*
hodnocení

2x
Zdravím. Má odpověď se vám nebude líbit. Kamarádství je založeno na dobrovolnosti. Urážky, hádky, naschvály a nemluvení do něj nepatří. Už ta situace v obchodě... Myslela si, že jste odešla... To by měl být pro vás alarm. Já bych ve stejné situaci (ona vás skutečně nemusela vidět) vzala telefon a zavolala ji (kamarádku mám v číslech zadarmo) nebo alespoň prozvonila... Dále si nesmíte myslet, že se nebude bavit s někým, kdo se nelíbí vám - je vám snad třináct? A ve finále jste mohla celou situaci řešit smíchem a ne uražením... Vemte si to z druhé strany, vy byste přátelila s někým, kdo si na vás dělá přehnané nároky a ještě je každou chvíli naštvaný?
hodnocení

Já si nemyslím, že se nebude bavit s někým, koho nemám ráda. Ať se baví, s kým chce. Já se s ní taky bavím, byly jsme pár hodin předtím na kafi a bylo to fajn. Proto mě překvapilo, co mi řekla.

hodnocení

2x

Musíte se zbavit jedné nepěkné vlastnosti. Jste asi dost vztahovačná. Přiměla mě k tomu Vaše věta:

ONA MI TO MOHLA UDĚLAT SCHVÁLNĚ, ŽE MĚ V TÉ ULIČCE PŘEHLÍDLA. A taky:

NAPADLO MĚ TAKY, ŽE MĚ POMLOUVAJÍ.

Ta druhá dívka si zase klidně mohla říct, že jste se v uličce krčila schválně, aby si Vás nevšimla. Jak by se Vám to líbilo?

A místo pomlouvání se třeba s kamarádkou bavily o receptu na koláč. Nesmíte za vším hned vidět nepatřičnosti, to nebudete příliš oblíbená.

V práci za krátký čas nenajdete kamarádku. Opravdové kamarádství se často pěstuje pozvolna celý život. Vy si to pletete s kolegialitou. Nejsou to kamarádky, ale kolegyně z práce.

Já když uháněla z práce, měla jsem pokaždé plnou hlavu toho, co děti, zda nebudou mít moc úkolů, zda nepřinesou špatnou známku, co udělám k večeři, aby to bylo rychlé a ještě musím přeprat a a...A Vy se pitváte v citech a úplně zbytečně. Nechte to být, mluvte s každým, nelezte nikomu do zadku, ale současně nebuďte k nikomu odtažitá. Když se někdo na něco zeptá, i ta, co ji nemusíte, mile odpovězte. A už na to nemyslete, je to jen bouře ve sklenici vody, za takových maličkůstek by se musel člověk zákonitě zbláznit. To nemá cenu řešit. Jsou mezi lidmi daleko závažnější problémy a ty Vám nepřeju. Jaga.

lidus*
hodnocení

1x

Než o někom řeknu, že je to kamarád, uplyne delší doba. Předpokládala bych, že se omluvíte když jste byla tam, kde jste být neměla. Že vás neviděla pokládám za možné, nejste na místě určení, také vás nehledám a naštvaná by spíš měla být ona.

hodnocení

Takyže byla naštvaná. Říkala jsem jí, že jsem přesídlila a byl důvod, vedoucí. O to tady ale nejde. Jde o to, že pak na mě řvala, že jsem naštvaná já. Hned, jak jsem jí našla.

uska*
hodnocení

0x

Promíňte, jest-li jste ve věku, kdy už pracujete, tak já jsem čínskéj bůh srandy. Tohle je výplod ještě mladší věkové skupiny než puberťáci. Pokud se pletu, tak se omlouvám. Určitě by mě zajímalo, kdo vás zaměstnává?

hodnocení

A kdo vás? Každý jsme nějaký, ne? Důležité je jak pracuju.

doplněno 25.01.14 13:46:

Podle vás nemám právo na práci a být jako bezdomáč na ulici? Kvůli jednomu článku mě soudíte, když nevíte jak pracuju a nic o mě?

hahanaj*
hodnocení

0x

přijde mu to jako puberťárna , kolik je ti let -tipla bych podle starostí tak 12 ,ale to bys nechodila do práce , že jo ... měla by ses nad sebou zamyslet

hodnocení

Je jednodušší někoho hned odsoudit než pomoct, že? Nemůžu za to, že mám jiné starosti než vy! Pokud se vám moje starosti nelíbí, tak na ně nereagujte. Já tady nikoho neodsuzuji a jsem tolerantní. Hlavně se snažím pomoct druhým a ne jim podrážet nohy. Spíš se zamyslete vy nad sebou!

mirca*
hodnocení

0x

Občas má ponorku, nebo se naštve každý, nejlepší je to chvíli nechat vyšumnět a pak se tvářit, že se nic nestalo, třeba se zeptat, jestli nechce kafčo, když pro něj půjdete. Už se v tom nepatlejte.

hodnocení

Dík za odpověď.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím také, ona mohla lépe hledat, a Vy jste se skutečně nemusela hned naštvat. Možná už kamarádka Vaše reakce zná, proto řekla, že zase budete uražená. Zamyslete se, takhle Vám kamarádka dává najevo, že to třeba přeháníte, urážíte se pro každou hovadinu a jí to vadí. Prostě už toho jednou měla dost, proč na sebe necha štěkat kvůli takovému nesmyslu, jako že Vás nehledala. A místo toho, abyste se zamyslela, jste se opravdu urazila nebavíte se s ní.

S kým se ona baví, je jen a pouze její věc. I kdybyste se pověsila, nic s tím neuděláte a pokud jí budete dávat najevo, že si jako nepřejete, aby se s ní bavila, tak Vás taky možná pošle někam. Zřejmě nejste nejlepší kamarádky, ale to přece nebrání tomu, abyste se spolu normálně bavily a šly na oběd, ne? Kvůli tomu, že mě kámoška naštvala, ji přece nezačnu přehlížet. Nedělejte z toho kovbojku, s úsměvem za ní jděte s tím, že jste to minule přehnala a pozvěte ji na kafe nebo na ten oběd.

doplněno 29.01.14 19:32:

A pokud máte pocit, že si ji na svou stranu stáhla ta druhá kolegyně, tak jste přece dospělá. Tak si buď promluvte z očí do očí, nebo se poohlédněte po jiné kamarádce.

doplněno 30.01.14 20:20:

"ona se urazila, nebudu dolejzat, já narozdíl od ní nepomlouvám.."

Nezlobte se, ale obě dvě máte chování patnáctiletých urážlivých puberťaček. Evidetně bude lépe, když se Vaše cesty rozejdou, ani jedna nejste schopná tolerance a domluvy.

doplněno 30.01.14 20:54:

Já ano. Pokud se s někým chci kamarádit, tak o něm nebudu mluvit tak, jak Vy - a zároveň nechci, aby on tak mluvil o mně. Už jen z toho, jak o kolegyni mluvíte, to nemá smysl. Najděte si jiný objekt.

hodnocení

Ona se urazila a nebaví se se mnou. Ne já. Já za ní nebudu dolézat, když ona nemá zájem. Ona mi neodpovídá na pozdrav ani, když jí pozdravím. Vy jste to otočila. Nedala jsem jí najevo, že si nepřeju, aby se s ní nebavila. Jen jsem řekla, že jí nevěřím. A já jí nepomlouvám, narozdíl od ní.

doplněno 30.01.14 20:23:

Hlavně, že máte jasno.

Souhlasím s Vámi. Pokud o Vás ona nejeví zájem, nestojíte jí ani za pozdrav, neřešte ji dál. Kamarádi si mají být schopní věci vysvětlovat a hlavně o problémech komunikovat. Pokud o toto ona nestojí, nevnucujte se jí. Je vidět, že jí kamarádství s Vámi nestojí ani za trochu snahy. A Vám tudíž nestojí za žádné trápení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]