Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Už dlouho mne tyranizuje matka. Od té doby co moje starší sestra začala odjíždět na týden na intr schytám všechno jenom já. Ona je ta hodnější dcera, ale sama mi řekla, že kdyby byla tady tak se taky zblázní. Vždycky si vklidu poslouchám písničkybrouzdám po netu a teď příjde a začne mne provokovat vždy jí říkam ať mně už nechá, že mi to vadí ale ona to dělá dál až vypěním a začnu křičet. Aby měla důvod mi zabavit mobil, ntbk a zmlátit. Příjde mi jako by se tím bavila, že se někdo trápí hlavně když já..Nechápu její chování, když se doma snažím pomáhat jak s uklízením, nádobím tak i s vařením..Tak bych se vás chtěla zeptat, protože už na to vážně nemám sílu a nervy, je tohle normální? Prosím poraďte já už takhle fakt dál nemůžu...
Dobrý večer. Co je pro někoho normální, pro druhému být nemusí. Vztahy mezi dětmi a rodiči jsou v každé rodině někdy napjaté a složité. Rodiče jsou přesvědčení, že své děti vychovávají dobře - tzn. přísně, důsledně a očekávají za to od dětí poslušnost, respekt atd. Snažte se své emoce držet na uzdě a spíš si s mámou sedněte a v klidu si o problémech popovídejte, Co vadí jí, co vadí Vám. atd...Snažte se najít kompromis, s kterým byste byly spokojené obě dvě a mohly se tak věnovat příjemnějším věcem. Vstřícnost a takt je na místě. Je toVaše matka, určitě to špatně nemyslí, je třeba se na to dívat z obou stran. Takže příště nevypěnit, nekřičet, ale snažit se dohodnout a komunikovat tak, aby následky byly příznivější pro všechny strany. Pokud nechápete chování své matky, zeptejte se jí přímo, proč se chová tak, jak se chová...Protože jen ona Vám na to může odpovědět a udělat Vám v tom jasno. Kde děláte chybu a v čem obě dvě...Všude je něco, nebojte se o problémech komunikovat zkrátka..
Měl jsem to same... Třeba jsem s rodiči nemluvil klidně i 4 měsice,taky se stavalo
Oni to možna nemysli špatně, časem to pochopiš.
Moje rada z vlastních zkušenosti - počkej až ukončíš střední a potom se mužeš vydat do dospěleho života.
Po odmaturovani jsem se odstěhoval 150km od nich - Praha.
Ted jsem si sam panem.
Nechtěl jsem existovat za rodičovske penize - protože jsem musel dělat co oni si chtěji dokud bydlim pod jejich střechou a jim jejich penize.
Ja vim ze se spatne radi, nenech se vyprovokovat, ikdyz se to tezko rika, , nekdy agresor vypeni spise kdyz jses v klidu, protoze si taky mysli ze provokujes. Nevim jak to u vas doma je, nemela bych to asi rikat ale jestli tvoje mamka ma radsi tvoji sestru, tak se s tim intrem nemuze srovnat, ale muze byt i jiny problem.je stastna? Mate uplnou rodinu? Ma maminka praci? Sama jiz mam deti a vim ze taky bezduvodne vypenim kvuli zdanlive malickosti kdyz jsem v nejakem stresu.neobhajuji to, nema to byt. No a nejdriv se zamyslinad sebou, jsi prikladna dcera?
Mluvit, mluvit, mluvit. Co třeba říct mamce : Teď uvaím a umyju nádobí a pak si hodinku v klidu sednu k počítači. Pak už se jí bude těžko do tebe rýpat, když ti to slíbí. Jinak - bohužel některé ženské jsou takové a nic s tím nenaděláš. Nauč se řešit problémy s lidmi. Budeš to potřebovat celý život. Vždycky se někdo takový najde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.