Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám stavební spoření na dítě.U wuestenrotu.Chci ho ukončit,stačí jen podpisy rodičů, nebo je potřeba souhlasu opatrovnického soudu?
Pokud jste manželé tak u většiny stavebních spořitelen stačí souhlas obou rodičů a je lhostejné který rodič a z jakého účtu spořil. Většina spořitelen trvá na rozhodnutí soudu jen pokud je naspořeno víc jak 100 000. (vše co jsem k dotazu našla)
Obecně platí, že k ukončení smluvního vztahu nezletilého dítěte je třeba souhlas obou zákonných zástupců. To znamená, že na žádosti o ukončení smlouvy o stavebním spoření jsou vyžadovány úředně ověřené podpisy obou zákonných zástupců. Současně je třeba k žádosti o ukončení smlouvy přiložit ověřenou kopii dokumentu, kterým prokážete, že jste zákonnými zástupci.
Prokázání vztahu zákonných zástupců k nezletilému dítěti je požadováno předložením
1. občanského průkazu, ve kterém jsou údaje o dítěti uvedeny, nebo
2. rodného listu dítěte, ve kterém jsou uvedeny údaje o rodičích (zákonných zástupcích), popř.
3. rozhodnutí soudu.
Ověření podpisů může být ve vybraných případech provedeno finančním poradcem či pověřeným zaměstnancem RSTS.
Pokud není možné zajistit podpis obou zákonných zástupců, ať už z jakéhokoliv důvodu, bude RSTS vyžadovat schválení soudu.
Každá stavební spořitelna to má trochu jinak. Nejlépe se zeptat přímo tam kde spoříte.
doplněno 25.01.14 17:28:Napadla mě jiná věc, sice nyní potřebujete peníze ale to dítě je jistě bude potřebovat také a možná víc než vy. Účet bych nechala i když bych na něj nespořila, možná za čas se vaše finanční situace zlepší a budete moct dítěti zas spořit.
Ale ano,to je sice pravda, já také nikdy neřekla, že je to od těch rodičů škaredé, rodiče snad neuzavírají stavebko na dítě jen proto aby měli úrok a státní podporu. To dítě které dospěje, bude peníze také potřebovat, třeba na vzdělání nebo bydlení, tak mi přišlo lepší smlouvu nerušit a nespořit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.