Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec není v rodným listě

Od: malenka odpovědí: 13 změna:

Dobrý den mám syna,otec o něj nejeví zájem není ani proto zapsaný v rodným listě.nyní soud nařídil alimenty může se stát že by nařídil i zapsání otce do rodného listu? i když si to já matka nepřeji? a může na syna uplatnovat daně? děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Pokud bylo otcovství určeno soudně, pak otec získal rodičovská práva a povinnosti. Otci dítěte tudíž nelze z Vaší strany upírat právo, být zapsán v rodném listě dítěte. Otec dítěte má nyní nejen povinnosti, ale také svá práva. Tzn. vznikla mu vyživovací povinnost, ale též právo na styk s dítětem, má právo podílet se na jeho výchově atd. To, že doposud nejevil o dítě zájem neznamená, že se to časem nezmění anebo že nemá žádná práva,ale jen vyživovací povinnost... A je třeba si uvědomit i ten fakt, že dítě má právo na svého otce...

miklous*
hodnocení

2x
Jak je to s RL nevím. Ale uplatňovat daňové výhody nemůže. To může pouze ten rodič, který má dítě ve své péči.

iz*
hodnocení

2x

Nejde o to, co hcete nebo nechcete Vy, ale o to, že dítě má právo na otce, tedy i mít otce uvedeného ve svém rodném listu.

Slevu na dani by otec dítěte mohl uplatňovat v případě, že by s dítětem žil ve společné domácnosti. Bylo-li dítě svěřeno do Vaší péče, uplatňujete slevu Vy.

malenka
hodnocení

on tam ale zapsaný být nechtěl

iz*

Opravuji: Nejde o to, ch chcete nebo nechcete Vy a/nebo otec dítěte, ale o to, nač má právo Vaše dítě ...

doplněno 24.01.14 15:34:

Mne spíše zaráží, proč o tom soud nerozhodl rovnou ...

malenka
hodnocení

Takže to chápu tak že i když to nechci já ani otec tak stejně tam zapsán bude?

cuca*

Takze otec souhlasi, ze bude platit a nebude zapsan, takze nebude mit zadna prava, nebo spise doufa, zevse brzy vdate, nechate do rodneho listu zapsat manzela a on se tim padem placeni zase rychle zbavi, jinak to nechapu...

malenka
hodnocení

Tak platit už musí když už to nařídil soud.a s tim rodným listem ted nevim jestli tam chce být zapsán ale tenkrát tam být zapsán nechtěl.a myslím že i když se vdám tak bude platit pořád dál jednou je to jeho dítě

lesanka845*
hodnocení

0x

A z akeho dovodu sud nariadil alimenty? Ved ked nie je urceny otec, neriesia sa ani alimenty.

malenka
hodnocení

já dala žalobu na otce on trval na testech otcovství tak jsme je podstoupily a ted soud určil alimenty

cuca*
hodnocení

0x

Pr1ominte, ale kdyz uz maplatit alimenty, mel by mit narok byt zapsany v rodnem liste.pokud ho jako otce nechcete, proc by mel platit, nechci se ho hijak zastaval, tot muj nazor...

malenka
hodnocení

protože napřed dítě chtěl a pak tvrdíl že dítě není jeho,proto jsem ho nenechala zapsat do rodného listu,a paltit by měl když je dítě jeho.to by asi uměl každej udělat dítě a pak neplatit

asdf*
hodnocení

0x

Jestliže soud rozhodl o otcovství, tak otec do rodného listu bude zapsán a současně mu vzniknou všechna práva a povinnosti s otcovstvím spojená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]