Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zalepit prostor mezi palcem a ukazováčkem

Od: anzionka® odpovědí: 9 změna:

Takže, mám takový problém, chodím na lezení na umělou stěnu. Když jistím druhou osobu na laně, tak mám vždycky úplně rozedřený prostor mezi dvěma prsty na ruce, vizte fotku. Nestíhá se mi to hojit, protože lezu každý týden. Chtěla jsem si opatřit jednu cyklistickou rukavici, ale nikdo žádnou nemá, aby mi ji poskytnul. Nezbývá mi nic jiného, než si tu oblast zalepit. Doma máme klasickou náplast, budu muset použít ji. Obávám se ale, že mi ta náplast na té oblasti nebude držet. Navíc se střídám, takže chvíli jistím, chvíli lezu a jak budu lézt, tak se bojí, že mi ta náplast upadne. Připadá mi nereálné, abych si vzala více náplastí a vždycky si to měnila. Nevíte, jak bych to mohla vyřešit? Jak tu náplast nalepit, aby mi to drželo? Díky moc.

Jak zalepit prostor mezi palcem a ukazováčkem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Ale tam vůbec není problém jak lepit, ale že se vám to vůbec děje - něco děláte špatně, nejspíš máte špatnou techniku, jakou buď popouštíte, nebo tahnete lano. Jakékoli "špatně" často znamená i "nebezpečně" - začněte tím, že si od někoho necháte do detailu ukázat co a jak. Možná máte jen špatně vedené lano kolem sebe. A určitě to není malou silou, rukama, a tak dále. Není možné, aby se vám tohle stávalo, pokud všechno uděláte jak náleží. :)

hodnocení

Ano, máte pravdu, bude to asi špatnou technikou, jsem úplný začátečník, ale lezu s pokročilými lezci, kteří mi potvrdili, že takové podráždění ruky bývá u začátečníku běžné, drží moc silně lano, bojí se, aby moc nepovolili lezce. V tomto případě se používají speciální rukavice, ve kterých to lano neklouže v dlani. Ale to já nemám, proto to musím řešit jinak. Dneska jdu lézt znovu a tak rychle tu špatnou techniku u sebe neodstraním. Potřebuji nějaké rychlejší řešení...

sargo*

Jestli je ta ruka na fotce vaše, tak je to s tím začátečníkem jasné na první pohled :-D (To ty nehty :)) (Neberte to ode mě ve zlém, já jsem sama takový věčný začátečník, protože se dostanu velice zřídka. Ruce mi ani nestíhají ztvrdnout a mám kůži velice jemnou, takže všechny chyby oskučím velmi. :)) Tu špatnou techniku musíte odstanit okamžitě, tím začněte. Jestli lezete s dalším začátečníkem, tak vám to ukáží ti maníci na obluze. Navíc je víc možností, jak lano držet. Ani při slaňování to nemá bolet, to se jen tak zlehka přidržujete... Jen doufám, že používáte nějaký stop systém, kdyby vám to vážně podklouzlo - jestli už tu ruku odřenou máte, člověk to z bolesti pustí raz dva. V nejhorším by mohlo posloužit triko s dlouhým rukávem, který podle potřeby dotáhnete na tu chviličku přes prsty. Hodně zdaru ;)

hodnocení

Ne, ta ruka na fotce není moje, ta je jenom pro ilustraci. Na technice se snažím pracovat, ale dneska už mě nějaká technika nezachrání. Lezu s pokročilým lezcem. Ono je to tím, že mám strach i přesto, že bych ho neměla mít, tak to lano moc silně svírám. Používáme klasickou osmu, to myslím není žádný stop systém.

hodnocení

0x

A proč si nevzít obyčejnou rukavici a odsřihnout prsty?

hodnocení

Ale jakou rukavici? Já se obávám, že by mě to v normální rukavici, to lano prokluzovalo v dlani, což by byl velký průser, špatně by to pak dopadlo s tím, co by lezt. Proto mě napadá, jedině to zalepení, tím se omezí pokrytí dlaně něčím, po čem by to lano mohlo klouzat.

miriana
hodnocení

0x

Kamarádka používala lezecké rukavice, měly zpevnění přesně v téhle oblasti asi pro slanění.., ale to už určitě znáte a víte :), možná by byla dobrá investice, vypřát k narozkám, či k svátku?

martinaa*
hodnocení

0x

Anzi, lezecké rukavice, už to tu zaznělo. Jsou dělané přímo k tomu:) Chodíš na stěnu u parku v sokolce?:)

doplněno 24.01.14 14:07:

Jednou jsem na tom byla stejně:D, koupila jsem si v lékárně náplast s názvem OK plast bvv.cz/... je to samodržící náplast bez lepidla a polštářků, odolná vůči vodě a tření. Jen utrhneš dostatečný kus, ovážeš kolem dokola. Mně vydržela i víkendové závody, 10h denně ve vodě.

doplněno 24.01.14 14:14:

Jestli máš doma starou rukavici, utřihni a naaď, můžeš tak aspoň vyzkoušet, zda prokluzuje, či ne.

Hele, a máš parťáka?;.-) Přestala jsem chodit, nebylo s kým:(

doplněno 24.01.14 14:20:

Škoda:( Rukavici zkus:)

hodnocení

Martino, ano, přesně tam chodím. Lezecké rukavice jsou dobrý nápad, ale ty už jaksi dneska nemám šanci obstarat. Proto se ptám, jak to zalepit, abych to dneska "přežila"...

doplněno 24.01.14 14:10:

Dobrý nápad, pro příště, teď se nějak musím spokojit s obyčejnou náplastí...

doplněno 24.01.14 14:17:

Mám parťáka, zkoušená lezkyně, chodíme každý pátek. No uvidíme, zkousím najít nějakou tu rukavici... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]