Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zde trošičku poradit.
Vždy kdy se ochladí, tak mi venku ikdyž si vezmu dvoje zimní ponožky a teplé boty, tak mi mrznou nohy.
Ptám se známých a ti takové problémy nemají ikdyž jsou stejnou dobu venku jako já.
Co může být příčinou, jak té zimě zabránit?
Děkuji
Záleží na tom, čím se živíš. Jestli jen jižním ovocem a prokládáš to cukrem, nelze se ničemu divit. Taková strava silně ochlazuje. Člověk by měl stravu přizpůsobovat ročnímu období a hlavně venkovní teplotě, to znamená jíst věci, které se běžně konzumují v zimě a ne potraviny, které jsou jsou určeny pro konzumaci ve 40 nad nulou. Pravděpodobně budeš mít i zásadní nedostatek železa a z toho plynoucí nízký tlak.
Koukám, že ti přede mnou vám moc neporadili. Protože v zimě řeším stejný problém, sděluji jak s tím bojuji já.
Příčiny mohou být:
1. Špatné prokrvení končetin, týká se starších lidí.
Co s tím: u mladších lidí pomůže rozhýbání rychlejším pohybem. U starších pak požádat lékaře o vhodné léky
na prokrvení končetin (na př.Tebokan).
2. Pocení chodidel a z toho plynoucí vlhké ponožky. To způsobí že se noha nemůže zahřát, vlhko přitahuje chlad.
Co s tím: mě se osvědčilo častá mytí nohou horkou vodou. Před vycházkou ven umýt chodidla, potom je napudrovat pudrem na nohy Pedik. Častěji za den měnit ponožky. Pokud se vám podaří udržet chodidla suchá je po problému.
Ještě se chci v obchodě podívat zda jsou v prodeji vložky do bot proti pocení.
Mějte se krásně!
Zkusit je trochu probrat k životu: střídaný teplé a studené sprchy na ně prý zaručeně pomáhá už za pár dní.
(Já se k tomu neodhodlala a raději mrznu dál, a ty ponožky mám troje. )
Jonny: musím přiznat, že si moc nedovedu představit, že jdu k doktorovi s tím, že je mi zima na nohy. Fakt to tak funguje?
Všichni vám napsali všechno. Jen se zeptám: když máte dvoje ponožky, nemáte boty příliš těsně na noze. Sešněrovaná noha se špatně prokrvuje. Když se vyzujete, máte prsty bílé?
Dobrý večer,
já vás uklidním. Je mi zima v práci pořád. Pracuju totiž v mrazáku a chlaďáku. I když jsem oblečená, je mi tam zima na ledviny a záda.
doplněno 26.01.14 21:28:Budu si muset pořídit kočku na záda. Ale běžně k sehnání není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.