Nejste přihlášen/a.
Deset let mi dělá danove priznani zamestnavatel, nic jsem neresila, jen nosila v lednu potvrzení... Za rok 2013 mi ho neudela. Je prosim zmena ve vzhledu formulare od roku 2012? Ze bych poprosila o kopiii z předch. roku a doplnila tam do okynek nova cisla?
Pritel kdysi DP podaval, nebylo to snadny a obcas se ten formular menil
A když si DP donesu na finančák - musím ještě jít na zdravotní pojistovnu a taky na sociálku vyplnit přehled, nebo stačí jen to DP a ostatní jede jako dosud?
Díky!
LJ
Zaměstnavatel za Vás nepodával daňové přiznání, to si musí každý podat sám. Zaměstnavatel provádí roční zúčtování daně.
Proč Vám zaměstnavatel letos nechce provést roční zúčtování. Duručíte-li mu do 15. února 2014 písemnou žádost + potřebná potvrzení, je povinen Vám roční zúčtování daně provést.
-------
Díky moc, Ivzez! Asi je to terminologická neobratnost na mé straně. Takže když jsem se o nic nestarala, jsem ho de facto podávala minulych deset let?
Pokud jste se o nic nestarala, tak jste daňové přiznání nepodávala. Zaměstnanci většinou nemají povinnost přiznání k dani z příjmu podávat (pouze v případě, že by při zaměstnání i podnikali, nebo měli souběžně další zaměstnání, z něhož by se odváděla zálohová daň).
U zaměstnanců, kteří mají jenom jedno zaměstnání stačí roční zúčtování daně provedené zaměstnavatelem.
Už jsem to našla. Je to má nová povinnost V jednom měsíci byla mimořádná a vysoká odměna!
Staci vam potvrzeni o zdanitelnych prijmech za rok 2013, pokud nepochopite pokyny, slusna urednice by vam mela poradit, ja si ho podavam sama, jelikoz nemam stale zamestnani ale spise kratkodobe smlouvy. Ale stejne nechapu proc vam zaměstnavatel nechce to zuctovani provest...a na pojistovny nemusite, strzene pojisteni je uvedeno pravetakev tompotvrzeni o prijmech...
doplněno 24.01.14 11:13:Omlouvam se, ted jsem najela na ten odkaz, ale pisou ze zaměstnavatel to muze zajistit, no spis nechce asi je to pro nej slozitejsi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.