Nejste přihlášen/a.
Zdravim,při čistění zubů mi teče krev z dásní,jak to mám zastavit ale nejít přitom k zubaři?
Mě pomohl ten kartáček Curaprox - začal jsem s tím nejjemnějším (ultra soft) a teď mám tuším středně jemný.
Nejdřív bych zkusil kartáček a až potom (když by to samo o sobě nepomohlo) něco dalšího (jinou zubní pastu apod.).
Ty kartáčky se dají koupit ve větších supermarketech (a hypermarketech), v lékárnách apod. Nejvýhodnější je balení po třech kusech (stojí kolem 160 Kč, zatímco samotný stojí kolem 80 Kč).
Napíšu co pomohlo mně...Také jsme krvácením dásní po čičtění zubů trpěl a to hodně. Vyloženě jsem plival krev. Po zkušenosti a na radu známého jsem se vykašlal na zubaře a navštívil jsem dentální hygienistku. Ta se zděsila, když viděla mé zanícené dásně a příčina všeho byla zubní kámen pod dásněmi. Po dvou návštěvách cca po měsíci a následném pravidelném čištění a masáží kartáčkem správné tvrdosti, kterou mi hygienistka určila zubní pastou Meridol jsem zhruba po 1 měsíci pravidelného úplně přestal z dásní krvácet. Dnes už je to jen špatná vzpomínka. PS návštěva zubní hygyenistky není nic levného, jedna vyjde cca na 900 korun, ale mně pomohla. V podstatě mi ultrazvukem a seškrabáváním odstraňovala zubní kámen pod dásněmi, což byla příčina toho krvácení.
Na rozdíl od @saman47 jsem já navštívil zubařku - paradentoložku. Provedla mi to samé a zadarmo (teda na pojišťovnu). Na odstraňování kamene k ní docházím 2 x ročně a pokaždé platím jen 30,00 Kč manipulační poplatek.
doplněno 23.01.14 12:41:Na paradentologii mě poslala normální zubařka, když zjistila, že mám začínající paradentózu. Takže já to mám jako diagnózu. Proto to možná pojišťovna hradí.
Nejděte k zubaři ale na zubní hygienu. Blbě si čistíte zuby. Stojí to tak 500,- až 800,- jedna návštěva. Kompletně Vám odstraní kámen,vyleští pigmentové skvrny a naučí Vás správně si čistit zuby. Pokud si je blbě budete čistit dál u toho zubaře skončíte stoprocentně.
dásně mi krvácí při čištění zubů od dětství. zubař nakonec naznal, že to tak některé dásně dělají když viděl, jak dlouho teče krev po trhání zubu. Prý jestli mi to nevadí? - ne, když už je zub vytržený
)
jestliže to potrvá, je lepší se u zubaře zastavit...
och, kouknul se vám někdo na srážlivost krve? Test, zvaný kvik, to umí. Přístrojek má skoro každý doktor v ordinaci. Jestliže máte špatnou srážlivost, když jste po vytržení zubu dlouho krvácel, můžete krvácet často i jinde. Třeba do kloubů nebo do střev. Prověřte to!
doplněno 24.01.14 11:05:Jednou za 6 týdnů mi sestra mezi dveřmi píchne do prstu, otře o papírek, který vloží do přístrojku, zapíše hodnoty a jdu. Ani nevejdu dovnitř. U internisty, který mi hlídá tlak. U obvoďáka ne, ten vozí krev do laboratoře, má špatně vybavenou ordinaci. Je mu líto vydat ty naše třicetikoruny za vybavení. Alespoň ten můj je takový.
děkuji za radu
zubařka právě volala svého manžela , též zubaře, který se ale specializuje na paradentozu, aby skoukl moje dásně, a tak paradentozu prý nemám , dobrá zpráva.
slyším občas, že někdo chodí " na kvika " ale nevěděla jsem, oč přesně jde. známí chodí do nemocnice na to. na internu?
srážlivost krve, to mě nenapadlo. myslím, že u našeho praktika asi nějaké testování neprosadím minule na preventivní prohlídce povídá " krev brát nebudeme, ty výsledky byly v roce 2000 dobrý ( tehdy jsem se přistěhovala a k němu nahlásila
)
"u našeho praktika asi nějaké testování neprosadím minule na preventivní prohlídce povídá " krev brát nebudeme, ty výsledky byly v roce 2000 dobrý"
Dám Vám radu: nahlašte se k někomu jinému. Chodím k obvoďačce na testy krve jednou ričně a vždycky dostanu i vytištěný protokol s výsledky. Takže mohu sám posoudit, co se zhoršilo, či zlepšilo.
A proč jako byste neměla jít k zubaři? To je podle mne základ ! Chodit pravidelně 2x ročně na prohlídku. Dobrý zubař vám kámen odstraní v rámci prohlídky. Kdysi jsem také krvácel z dásní. Zubař mi řekl, že to chce čistit víc, aby se dásně řádně promasírovaly. Po měsíci to přestalo a léta mám pokoj. Tak překonejte svůj strach a co nejdřív se k zubaři objednejte!
Není to Lacalut?
Samotná pasta to neřeší, ta jen doplňuje správnou péči. Pokud se o zuby a dásně nestaráte správně, sebelepší pastata to nezachrání.
Podle mne je celkem jedno, jaký máte kartáček. Hlavní je jak často ho používáte. A když se roztřepí, vyhodit a pořídit nový.
"je celkem jedno, jaký máte kartáček"
Není. Kartáček by měl být měkký. Jinak souhlas. Ale důležitější je "technika" čištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.