Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krvácení z dásní při čištění zubů

Od: blood odpovědí: 25 změna:

Zdravim,při čistění zubů mi teče krev z dásní,jak to mám zastavit ale nejít přitom k zubaři?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Na prvotní přeléčení je super ústní voda Corsodil. Volně na prodej v lékárně. Jen po té kúře mohou být zabarvené trochu zuby. Časem se to vyčistí. Pak doporučuji zubní kartáček curaprox, co nejjemnější. No a nezbytnost je používat mezizubní kartáčky a nit - já používám tu na párátku.
Pokud nebudete provádět důkladnou hygienu, tak se toho nezbavíte a zhorší se to. Pokud se to nezlepší, stejně Vás návštěva zubaře nemine..
doplněno 23.01.14 06:35: Ano a zubní pasta. Paradontax je hrozný humus, alespoň pro mě, takže Lacalut aktiv.
tomasek*

Mě pomohl ten kartáček Curaprox - začal jsem s tím nejjemnějším (ultra soft) a teď mám tuším středně jemný.

Nejdřív bych zkusil kartáček a až potom (když by to samo o sobě nepomohlo) něco dalšího (jinou zubní pastu apod.).

Ty kartáčky se dají koupit ve větších supermarketech (a hypermarketech), v lékárnách apod. Nejvýhodnější je balení po třech kusech (stojí kolem 160 Kč, zatímco samotný stojí kolem 80 Kč).

majsterjoe*
hodnocení

1x

Ustni voda HERBADENT. Bylinny roztok. doporucuji.

saman47*
hodnocení

1x

Napíšu co pomohlo mně...Také jsme krvácením dásní po čičtění zubů trpěl a to hodně. Vyloženě jsem plival krev. Po zkušenosti a na radu známého jsem se vykašlal na zubaře a navštívil jsem dentální hygienistku. Ta se zděsila, když viděla mé zanícené dásně a příčina všeho byla zubní kámen pod dásněmi. Po dvou návštěvách cca po měsíci a následném pravidelném čištění a masáží kartáčkem správné tvrdosti, kterou mi hygienistka určila zubní pastou Meridol jsem zhruba po 1 měsíci pravidelného úplně přestal z dásní krvácet. Dnes už je to jen špatná vzpomínka. PS návštěva zubní hygyenistky není nic levného, jedna vyjde cca na 900 korun, ale mně pomohla. V podstatě mi ultrazvukem a seškrabáváním odstraňovala zubní kámen pod dásněmi, což byla příčina toho krvácení.

Na rozdíl od @saman47 jsem já navštívil zubařku - paradentoložku. Provedla mi to samé a zadarmo (teda na pojišťovnu). Na odstraňování kamene k ní docházím 2 x ročně a pokaždé platím jen 30,00 Kč manipulační poplatek.

doplněno 23.01.14 12:41:

Na paradentologii mě poslala normální zubařka, když zjistila, že mám začínající paradentózu. Takže já to mám jako diagnózu. Proto to možná pojišťovna hradí.

stirecek*
Tak to je dobré, já dvakrát a pokaždé 350kc. Ale pomohlo to. Od té doby si čistím zuby tak, jak mi ukázala a nemám problémy.
saman47*

To Vám závidím...Ale nelituji mého postupu, jsem rád, že už nemám problémy.

michalov*
hodnocení

1x

Nejděte k zubaři ale na zubní hygienu. Blbě si čistíte zuby. Stojí to tak 500,- až 800,- jedna návštěva. Kompletně Vám odstraní kámen,vyleští pigmentové skvrny a naučí Vás správně si čistit zuby. Pokud si je blbě budete čistit dál u toho zubaře skončíte stoprocentně.

Přesně tak, doporučuji totéž. U zubaře toto nevyřešíte, respektive můj zubař k tomuto poskytuje prostory své ordinace jednou či dvakrát týdně v určené hodiny, ale hygienu provádí někdo jiný.

albatros498022*
hodnocení

0x

Použij zubní pastu Paradontax a mělo by se to srovnat.

honzav88*
hodnocení

0x

Používat soft kartáček a zubní pastu na stažení dásní (paradontax, lacalut aktiv apod.).

och
hodnocení

0x

dásně mi krvácí při čištění zubů od dětství. zubař nakonec naznal, že to tak některé dásně dělají :) když viděl, jak dlouho teče krev po trhání zubu. Prý jestli mi to nevadí? - ne, když už je zub vytržený :))

jestliže to potrvá, je lepší se u zubaře zastavit...

och, kouknul se vám někdo na srážlivost krve? Test, zvaný kvik, to umí. Přístrojek má skoro každý doktor v ordinaci. Jestliže máte špatnou srážlivost, když jste po vytržení zubu dlouho krvácel, můžete krvácet často i jinde. Třeba do kloubů nebo do střev. Prověřte to!

doplněno 24.01.14 11:05:

Jednou za 6 týdnů mi sestra mezi dveřmi píchne do prstu, otře o papírek, který vloží do přístrojku, zapíše hodnoty a jdu. Ani nevejdu dovnitř. U internisty, který mi hlídá tlak. U obvoďáka ne, ten vozí krev do laboratoře, má špatně vybavenou ordinaci. Je mu líto vydat ty naše třicetikoruny za vybavení. Alespoň ten můj je takový. *plac*

och

děkuji za radu

zubařka právě volala svého manžela , též zubaře, který se ale specializuje na paradentozu, aby skoukl moje dásně, a tak paradentozu prý nemám , dobrá zpráva.

slyším občas, že někdo chodí " na kvika " ale nevěděla jsem, oč přesně jde. známí chodí do nemocnice na to. na internu?

srážlivost krve, to mě nenapadlo. myslím, že u našeho praktika asi nějaké testování neprosadím:) minule na preventivní prohlídce povídá " krev brát nebudeme, ty výsledky byly v roce 2000 dobrý ( tehdy jsem se přistěhovala a k němu nahlásila :))

"u našeho praktika asi nějaké testování neprosadím minule na preventivní prohlídce povídá " krev brát nebudeme, ty výsledky byly v roce 2000 dobrý"

Dám Vám radu: nahlašte se k někomu jinému. Chodím k obvoďačce na testy krve jednou ričně a vždycky dostanu i vytištěný protokol s výsledky. Takže mohu sám posoudit, co se zhoršilo, či zlepšilo.

och

no, přiznám se, jsem líná dojíždět :)

hodnocení

0x

A proč jako byste neměla jít k zubaři? To je podle mne základ ! Chodit pravidelně 2x ročně na prohlídku. Dobrý zubař vám kámen odstraní v rámci prohlídky. Kdysi jsem také krvácel z dásní. Zubař mi řekl, že to chce čistit víc, aby se dásně řádně promasírovaly. Po měsíci to přestalo a léta mám pokoj. Tak překonejte svůj strach a co nejdřív se k zubaři objednejte!

blod*
hodnocení

0x

A když mám zubní pastu Cacalut? ta 3 v 1?

Není to Lacalut?

Samotná pasta to neřeší, ta jen doplňuje správnou péči. Pokud se o zuby a dásně nestaráte správně, sebelepší pastata to nezachrání.

blood
hodnocení

Jojo,Lacalut a záleží taky na kartáčku?

Podle mne je celkem jedno, jaký máte kartáček. Hlavní je jak často ho používáte. A když se roztřepí, vyhodit a pořídit nový.

"je celkem jedno, jaký máte kartáček"

Není. Kartáček by měl být měkký. Jinak souhlas. Ale důležitější je "technika" čištění.

A dentální nit je taky potřeba.

raadek*
Kartáčkem, zubní nití ani mezizubním kartáčkem postižená místa pořádně nevyčistíte. Investujte do zdraví vašich zubů a kupte si dentální sprchu. Zatím můžete kloktat Florsamin. Co se týče zubní pasty Paradontax, proč myslíte, že je růžová? Protože pak při čištění zubů není vidět krev! :)

ivik*
hodnocení

0x

Kupte si v lékárně Ajonu, je to malá zubní pasta za 70,- Kč a stahuje dásně, používám ji a pomáhá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]