Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Přd několika dny u nás zase zazvonili podomní prodejci. Představili se jako zaměstnanci elektrárencké společnosti která distribuje el. od Eonu. Mají jmenovku s logem Eonu, desky s logem Eonu atd... . Stalo se mi to už několikrát. Vždycky chtějí majitele a poslední vyúčtování. Jsou tak přesvědčiví, že člověk znejistí, i když si na to dává pozor. Věřím, že těmi kecy dokážou oblbnou hodně lidí, hlavně důchodcu. Ale , když po nich chci průkazku ,,zaměstnance Eonu,, tak se začnou vykrucovat a to je pak pošlu do míst, kde končí záda. Už mě opravdu otravuje, když mi někdo takový zazvoní a otravuje. Samolepka, aby podomní prodejci nezvonili, u zvonku nefunguje. A když jsem jim pohrozil, že zavolám měst. policii, tak se mi vysmáli. Je provda, než by přijeli, tak jsou už dávno fuč. Jak s těmito podvodníky bojujete vy? Děkuji za nápady.
Ve městě je zakázány podomní prodej.
Vždy se jich ptám,za jak dlouho uběhnou 100 metrů.Potom těm nechápavým xichtům nabídnu závod se svým vlčákem.
Znamý vysoudil za poštvání psa na něj cca 150tis Kč a majitel psa si šel sednou na 2 roky.
A to ten pes na něj jen štěkal a držel ho pouze v "šachu". Ale byl v té době prý neovladatelný, takže byl zastřelen ihned PČR.
Proběhlo to krátce i TV.
doplněno 22.01.14 21:16:Takže toto není dobrý nápad.
Už jste to někdy zkusil? Já jo, na souseda co dělal o půlnoci diskotéku a nedal si říct. Přijeli, opsali si v klidu všechny moje údaje z občanky, pak chvilku poslouchali, zazvonili na souseda a řekli mu jestli by to nešlo ztišit. Nešlo. Nic se nezměnila a zase odjeli. Už radši nikdy. Ještě budu za chronického stěžovatele.
Tohle se mi stalo dvakrát. Prostě když z nich vylezlo co chtějí, velice stroze jsem řekla, že nemám zájem. Nerozpředla jsem žádnou debatu. Prostě jsem se otočila a šla pryč. Chvíli stáli před brankou jako opaření a pak odtáhli...nejhorší je s nimi zapřádat debatu. Tak jsem to udělala i s Jehovisty, nebo co to bylo za sektu. Nenechala jsem je ani domluvit, jakmile mi došlo o co jde, nevěnovala jsem jim další pozornost. A to bylo léto a ty dvě opice neustále něco mlely. Jazyk mne svrběl, ale kdybych se s nima začala dohadovat, tak bych se jich nezbavila. Jednou se mi to totiž stalo. Tihle lidé jsou strašně odolní a vytrvalí. Asi procházejí nějakým školením, protože i když jim skoro vynadáte a pošlete je někam, tak neustále s úsměvem ve tvářích melou to své a jsou děsně neodbytní.
Jehovisté se každý týden školí, jak překonávat námitky. Mluvit nemá smysl. Pomůže vyrazit zuby vnější stranou dveří. Kolikrát i psi.
Nereagovat. Zavřít dveře, okno, nevpouštět do bytu, domu. Nikomu v žádném případě nepředkládat svoje vyúčtování.
odpovědi jsou pěkné, ale jde mi spíše o to jak zabránit tomu aby nedošlo k tomu, že vůbec zazvoní. Kolikrát se mi stalo, že otravovali, v tu nejnevhodnější dobu. Např. když jsem uspával dítě, apod... vypínat pořád zvonek není žádné řešení.
Podomní prodej je zákonem zakázán, takže ti šmejdi to obcházejí pitomýma řečma o vyúčtování a majiteli bytu. Pořád hledám někoho, kdo mi na samolepicí folii vytiskne: Výhodné nabídky přijímám pouze písemně. A nalepím to vedle zvonku. Jsou to šmejdi!
zabu, problém je v tom, že to nejsou titíž. Přicházejí zase jiní. A je to strašné, protože přicházejí i takoví, u jejichž firmy jsem. Firma jim nedává seznam svých zákazníků. Chápu, že to jsou lidé, kteří získali takto práci a zdá se mi lepší, než by stáli na sociálce, ale SEJŘÍ MĚ! A to tak, že strašně!
Tady je recept mého kamaráda. Vyžádá si to sice trochu času, ale za to ten pohled na jejich tváře. Pozvete je dál, vlídně s nimi promluvíte, že to je přesně to co potřebujete, že už jste to chtěl dávno udělat, pak si SÁM vyplníte ty jejich papíry, jménem trochu podobným Vašemu, smyšlená data narození atd. Adresa o dva tři baráky dál. nenechejte je nahlédnou do občanky, třeba s tím, že si to potom podle ní zkontrolují najednou, že ji pak najdete. no a když je takhle krásně zdržíte, nápadům se meze nekladou, tak to podepište "Polibte mi." apod. Věřte, že ty překvapené obličeje za to stojí. Pak už stačí jen pohrozit policajtama. Pakují se sami a víc nepřijdou.
Proti tomu asi obrana neexistuje.hlavne nenaletet.poucte hlavne sve stare rodice at nic nepodepisuji.kdyz zmenit dodavatele tak jedine po posouzeni s nekym kdo tomu opravdu rozumi...
Já mám zase tyto "návštěvníky" rád. Bohužel u nás moc nechodí. Když se s nimi dáte do řeči a překonáte těch pár frází, které mají naučené, začnou zadrhávat a odejdou sami.Je s nimi docela sranda.Jednou dorazili dva pánové. Otevřel jsem braňku. Na první pohled Jehovisti. Za chvíli to z nich taky vylezlo. Tak jsem jim řekl, že si je strašně rád vyslechnu, ale že vybírám brambory, ať mi jdou pomoct a můžou u toho vykládat. Vzdalovali se rychle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.